Günsel

Yerli Otomobil Günsel J9’dan Yeni Görüntüler

Kıbrıs’ta yürütülen yerli otomobil projesinde ikinci model Günsel J9’dan yeni görüntüler geldi. Aracın tasarım patenti sayesinde ilk resmi detayları paylaşılmış oldu.

Bilal Akgunduz

28 Şubat 2023 17:14
Son Güncelleme: 28 Şubat 2023 17:16
2
gunsel-j9-patent-on-arka-tasarim

Geçmişi Togg’dan da önceye dayanan Kıbrıs merkezli yerli otomobil projesi Günsel, ilk modelini bu yıl sonu seri üretime sokmayı planlıyor. Umut vaat eden marka, bu defa elektrikli hatchback B9 yerine crossover SUV olarak tasarlanan J9 ile gündemde.

AutoWeek tarafından tasarım patentine ait görüntüler paylaşılan Günsel J9‘dan 2020’deki konsept lansmanından sonra ilk kez haber alınmış oldu. Kıbrıslı firma, daha önce bu araç için tasarım çalışmalarının 2021’de başladığını paylaşmıştı.

Çift motorla 375 beygir güç üretebilecek olan Günsel’in ikinci aracı, 85 kWh batarya ile 500 kilometre menzil hedefliyor. Dört çeker sürüş sisteminin 0’dan 100 km/saat hıza 5 saniyede ulaşması, azamî hızın 200 km/s seviyesinde olması bekleniyor.

Bir crossover olarak dizayn edilen Günsel J9, markanın ilk aracının aksine oldukça sportif bir görünüm çiziyor. Ön tarafta kısmen kapatılmış bir ızgara tasarımı ve coupe türüne yakın tavan hattı patent görüntülerinde bariz bir şekilde ortaya konmuş.

Avrupa’da piyasaya sürüldüğünde Togg C-SUV ve Ford Mustang Mach E ile rekabet edecek yeni Günsel’in ağırlığı ise 2 ton civarında olacak.

Elektrikli Günsel Ne Zaman Geliyor?

Elektrikli hatchback Günsel B9 tarafında zaten prototip üretimine başlamış olan şirket, Kıbrıs’taki fabrikanın ilk iki üretim tesisi fazını da tamamladığını duyurmuştu. Kurucu İrfan Suat Günsel’in Ağustos 2022’deki açıklamasına göre 2023 sonunda seri üretim resmen başlayacak.

İlk aracın 2024’te satışa sunulmasıyla birlikte ikinci model için çalışmalar hızlanacaktır. Bugün ortaya çıkan patent sayesinde Günsel J9’un nihaî tasarımının da tamamlandığı anlaşılmış oldu. Bundan sonraki süreçte pilot üretim ve ilk prototipler konusunda gelişmeleri takip etmek gerekecek.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar