Togg

Yerli Elektrikli Traktöre Ne Oldu? ZY Agrolia’dan Yeni Görüntüler!

Trifaze 380V bağlantı ile AC şarjda 43 kW hıza ulaşarak yaklaşık 2,5 saatte tam şarj olabilen ZY Agrolia, aynı şekilde DC şarj desteği de sunuyor.

Bilal Akgunduz

22 Mayıs 2023 16:27
Son Güncelleme: 22 Mayıs 2023 16:27
2
zy-agrolia-wqe123front

Geçen yıl AB tip onayı alınan elektrikli traktör, firma kurucusu Önder Yol‘un açıklamalarına göre neredeyse 1,5 yıldır seri üretime hazır. Tam otomatik seri üretim hattının kurulabilmesi için ZY Elektrikli Traktör‘ün hissedarı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’ndan yatırım bekleyen Yol, yakın zamanda düşük hacimli üretime başlayıp ayda 10-15 traktör teslim edebileceklerini belirtiyor.

Traktörmetre YouTube kanalına konuşan yerli elektrikli traktör girişiminin kurucusu, Agrolia ismini verdikleri aracın bu büyüklükte geliştirilip traktör olarak tip onayı alan dünyadaki ilk model olduğunu da bir kez daha vurguluyor.

Trifaze 380V bağlantı ile AC şarjda 43 kW hıza ulaşarak yaklaşık 2,5 saatte tam şarj olabilen ZY Agrolia, aynı şekilde DC şarj desteği de sunuyor. Traktör içerisindeki batarya yönetim sistemi ve kullanılan tüm yazılımların yerli imkanlarla geliştirildiği ifade ediliyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar