Tesla

Yeni Tesla Model 3’ten Tasarım ve İç Kabin Detayları

Almanya’da üretilmesi kuvvetle muhtemel Model 3, Türkiye’ye gelirse %50 ÖTV diliminde yer alacak ve gümrük vergisiz ithal edilerek satışa sunulabilecek.

Bilal Akgunduz

2 Haziran 2023 15:48
Son Güncelleme: 2 Haziran 2023 16:32
2
Tesla Model 3 exclusive image

Yeni Tesla Model 3‘ün tasarımı ve iç kabin özellikleri detaylanıyor! Tesla’nın en ucuz elektrikli otomobili Model 3 yenileniyor. Autoexpress, Highland kod adıyla geliştirilen aracın nasıl görüneceğini gösteren bir render görsel ve bazı detaylar paylaştı.

Tıpkı Roadster’da olduğu gibi ön aydınlatmada uzun, sade bir tasarım benimseyen ikinci nesil Model 3, iç tarafta ise ilk defa dijital gösterge ekranıyla gelecek. Model S/X ile kullanıma sunulan silecek/sinyal kolsuz direksiyon ve ekran üzerinden vites seçme özelliği de yeni elektrikli sedanda kendisine yer bulacak.

Bugün satışta olan en ucuz Tesla, diğer firmalarda olduğu gibi yeni versiyona geçişle birlikte pahalanmayacak. Aksine Model Y’deki gibi 200’e yakın şasi parçası, 1.600’den fazla kaynak noktasına ihtiyacı ortadan kaldıran yekpare ön/arka şasi üretim tekniği sayesinde üretim maliyetinin ciddi oranda düşmesi bekleniyor. Tesla’nın böylece yeni Model 3’ü bugünkü ABD başlangıç fiyatı olan 40.240 #dolar’ın da altına satabileceği tahmin ediliyor.

İlk etapta ABD’de Fremont fabrikası ve Çin’de Giga Shanghai’da üretileceği bilinen 2024 Tesla Model 3, üretim kapasitesindeki artış planlandığı gibi gerçekleşirse 2023 sonundan önce Giga Berlin’de de üretime girecek. Yeni modelle birlikte Model 3’ün bugüne kadar Almanya’da üretilmemiş olmasının önündeki en büyük engel olan şasi üretim yöntemindeki farklılık ortadan kalkmış olacak.

Almanya’da üretilmesi kuvvetle muhtemel Model 3, Türkiye’ye gelirse %50 ÖTV diliminde yer alacak ve gümrük vergisiz ithal edilerek satışa sunulabilecek. Tesla’nın Model 3’ü ülkemize getirmesi halinde en ucuz elektrikli sedan ünvanını elde edecek.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar