Volkswagen

Volkswagen Otonom Araç Üretimi İçin Huawei ile Görüşüyor

Çinli haber ajansı Cailian’e göre Alman otomotiv devi, Huawei’nin otomotiv departmanında faaliyet gösteren ve otonom araç geliştiren proje ekibini bünyesine katmak için görüşmelerde bulunuyor.

Gökhan Göl

25 Şubat 2022 00:11
Son Güncelleme: 25 Şubat 2022 00:11
2
arcfox-alpha-s-top-speed-21

Bugün Tesla başta olmak üzere neredeyse tüm otomobil üreticileri otonom araç teknolojileri geliştiriyor. Alman otomotiv devi Volkswagen ise bu konuda yeni bir strateji benimsemeye hazırlanıyor. Mart sonu itibarıyla ortaya çıkması beklenen stratejik hamle hakkında net bir bilgi olmasa da farklı kaynaklar firmanın Huawei ile ciddi görüşmelerde bulunduğunu doğruluyor.

Çin iş ve finans dünyasını yakından takip eden Jiemian Global, iki firmanın ortak bir girişim kuracağını iddia etti. Jiemian Global’e göre Volkswagen kurulacak ortak şirketin kontrolü ve finansı ile ilgilenirken Huawei de 1. seviye tedarikçi olmak için ihtiyaç duyulan teknolojiyi sağlayacak. Jiemian Global’in sözlerine yer verdiği konuya aşina kaynaklar, Huawei’nin otonom sürüş departmanını Volkswagen’e 1,6 milyar dolar (10 milyar RMB) civarında bir fiyata satabileceğini belirtti.

Alman Manager Magazine de Huawei’nin otonom araç departmanının satın alınmasına ilişkin yapılan görüşmeleri doğrularken Volkswagen yöneticilerinin aylardır anlaşmayı sonuçlandırmak için görüşmelerde bulunduğunu belirtti. Geçen yıl ekim ayında yayımlanan haberinde bu konuya yer veren 36kr, Huawei’nin Volkswagen ile kurulacak ortak bir girişime sıcak baktığını ve Çinli firmanın üst düzey çalışanlarını bu iş birliği için görevlendireceğini belirtmişti.

İki firma arasındaki görüşmeler geçen ay Volkswagen Çin CEO’su tarafından doğrulanmıştı. CEO Stephan Wöllenstein yaptığı açıklamada Huawei ile görüşme halinde olduklarını söylerken iki şirket arasında kurulacak herhangi bir ortak girişimi ise doğrulamamıştı.

Arcfox, SERES ve Aito’dan Huawei Teknolojili Araçlar

Huawei, halihazırda Çin’de üç elektrikli araç üreticisi için otonom sürüş teknolojileri tedarik ediyor. ‘Huawei Inside’ markasıyla sektöre adım atan şirket, ilk olarak Arcfox alpha S Huawei HiCar, daha sonra SERES SF5 Huawei Insıde ve son olarak bu yıl Aito M5 ile otonom teknolojilerini müşteriyle buluşturmuştu.

700 civarında çalışan ile akıllı araç teknolojileri ve otonom sistemler geliştiren Huawei, muhtemel Volkswagen ortaklığı sayesinde teknolojisini küresel pazara ulaştırma şansı yakalayacak. Aynı zamanda Volkswagen grubu da zaten geriden takip ettiği elektrikli araç dönüşümünde otonom teknolojilerdeki eksikliğini sektörün güçlü isimlerinden birini yanına çekerek kapatmış olacak.

Huawei’nin otonom sürüş teknolojisinin kullanıldığı test videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar