Volkswagen

Volkswagen, İki Fabrikada Elektrikli Araç Üretimini Durdurdu!

Volkswagen ID.4, ID.5, elektrikli sedan ID.7 ve Audi Q4 e-tron modellerinin üretimi ciddi şekilde etkilenecek.

Bilal Akgunduz

11 Kasım 2023 12:17
Son Güncelleme: 11 Kasım 2023 13:18
2
Volkswagen-new-electric-SUV

⚡Volkswagen, iki fabrikasında elektrikli araç üretimini durdurduğunu açıkladı!

🛑Almanya’daki iki #Volkswagen fabrikası, elektrik motoru tedariğinde yaşanan sıkıntı nedeniyle üretimi durdurdu. ID.4, ID.5, elektrikli sedan ID.7 ve Audi Q4 e-tron modellerinin üretimi ciddi şekilde etkilenecek.

🔋APP550 kod adlı elektrik motorunun tedariği kaynaklı ilk durdurma kararı, Zwickau fabrikasından gelmişti. Üç hafta kapalı kalacak tesisten sonra şimdi de Emden fabrikasının en az beş gün üretimi durduracağı açıklandı.

📊2023 üçüncü çeyreğinde yeni elektrikli araç siparişleri yıllık bazda %50 düşerek 150 bine gerileyen Volkswagen, fabrikalardaki üretim durdurma kararını alırken mevcut sipariş yükünü de hesaba katmış olabilir.

💰Çin’de büyük indirimler sonrası cüzî de olsa satış rakamlarını artırmayı başaran Alman dev, %61 ile elektrikli araç satışlarındaki en büyük pazarı olan Avrupa’da ciddi bir talep problemi yaşıyor.

⚡Renault ve Stellantis gibi güçlü rakipler 25 bin avro bandında elektrikli araçlar piyasaya sürmeye hazırlanırken Volkswagen’in 55 bin avro fiyatlı ID.7 ile yeterince müşteri çekememesine şaşırmamak gerek.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar