Volkswagen

Volkswagen, 20.000 Çalışanını İşten Çıkarmayı Düşünüyor!

Volkswagen’de küçülmeye yönelik yapılan hesaplamalar, en az bir fabrikanın kapatılması gerektiğini gösteriyor.

Bilal Akgunduz

13 Kasım 2023 06:44
Son Güncelleme: 13 Kasım 2023 11:29
2
VW-Group-CEO-Herbert-Diess-0

🔋Elektrikli araç dönüşümünde yavaş kalan Volkswagen, en az 20.000 çalışanını işten çıkarmayı düşünüyor!

⚡Eski #Volkswagen CEO’su Herbert Diess, iki yıl önce firmanın elektrikli araç dönüşümünü geciktirirse büyük işten çıkarmalar yapmak zorunda kalacağını açıklamıştı. Diess’in kötü senaryosu gerçekleşmek üzere.

🚗Dünya genelinde toplam 675 binden fazla çalışanı bulunan Volkswagen, Alman basınının iddiasına göre 2026’ya kadar faaliyet kâr marjını %6,5’e çıkarmak ve 10 milyar #euro tasarruf sağlamak için 20.000 çalışanını işten çıkarmayı düşünüyor.

🛑Eski CEO Diess, Ekim 2021’de yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullanmıştı: “Eğer MEB platformu beklenen etkiyi yapamaz ve elektrikli araç dönüşümünde yavaş kalırsak 30.000”e kadar çalışanı işten çıkarmak zorunda kalabiliriz.”

💰En güçlü olduğu Avrupa pazarında son çeyrek verilerine göre elektrikli araç siparişleri yıllık bazda yarı yarıya azalan Alman dev, iki fabrikasın elektrikli modellerin üretimini gecici süreliğine durdurma kararı almıştı. Üretimde düşüşün 2024’te de devam etmesinden endişe ediliyor.

⚠️Volkswagen’de küçülmeye yönelik yapılan hesaplamalar, en az bir fabrikanın kapatılması gerektiğini gösteriyor. Yine aynı hesaplamalara göre 20.000 işten çıkarmanın finansal düzelme için yeterli olmayacağına işaret ediyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar