Renault

Uygun Fiyatlı Elektrikli Renault 5’ten Yeni Görüntüler

Fransa Açık Tenis Turnuvası’na özel olarak hazırlanan konsept, ilk kez halka açık bir noktada sergilenecek.

Bilal Akgunduz

18 Mayıs 2023 16:39
Son Güncelleme: 18 Mayıs 2023 16:40
2
Renault-5-Prototype-Roland-Garros-3_w6d0ce

25 bin dolar başlangıç fiyatıyla 2024’te satışa çıkacak Renault 5‘ten yeni görüntüler. Hâlâ konsept tasarımını taşıyan elektrikli hatchback, Zoe’ye kıyasla 15 kg daha hafif ve enerji yoğunluğu daha yüksek bir batarya paketiyle geliyor.

Fransa Açık Tenis Turnuvası’na özel olarak hazırlanan konsept, ilk kez halka açık bir noktada sergilenecek. Önümüzdeki yılın ilk yarısında satışına başlanması beklenen Renault 5, CMF-B EV platformunda geliştiriliyor ve 136 HP motordan gücünü alıyor.

Düşük beygir gücü sayesinde Türkiye’de %10 ÖTV diliminde yer alacak olan Fransız firmanın yeni nesil otomobili, ülkemize geldiğinde muhtemelen en uygun fiyatlı elektrikli model ünvanını Çinli (+%54 gümrük vergili) Leapmotor T03’ten devralacak.

Renault 5’in verimliliğini artırmak için yeni batarya dışında bir önemli geliştirmeye daha imza atan firma, elektrik motoru, inverter, bütünleşik şarj cihazı, DC/DC konvertör ve APM (Auxiliary Power Module) ünitelerini tek bir kompakt pakette bir araya getirerek ağırlığı 20 kilogram daha azaltmayı başarmış. Aracın diğer özellikleri bu yıl yapılması beklenen dünya lansmanında açıklanacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar