Cadillac

Türkiye’ye Gelecek İlk Elektrikli Cadillac Görüntülendi!

Optiq ile birlikte Meksika’da üretilen Chevrolet Blazer EV ve Equinox EV de bu yıl Avrupa pazarı için lanse edilecek.

Bilal Akgunduz

19 Temmuz 2023 15:57
Son Güncelleme: 19 Temmuz 2023 15:57
2
2024-Cadillac-Optiq-Electric-SUV-main

Türkiye’ye gelmesi muhtemel elektrikli Cadillac ortaya çıktı! Bu yıl Cadillac ve Chevrolet markalarıyla yeniden Avrupa pazarında satışa başlayacak olan General Motors’un araç portföyü genişliyor. Cadillac’ın Tesla Model Y‘ye cevabı olacak crossover Optiq ilk kez Çin’de görüntülendi.

4,8 metre uzunluğa sahip tamamen elektrikli otomobil, 150 kW (204 HP) ve 180 kW (245 HP) motor seçeneklerine sahip olacak. GM’in Meksika’daki fabrikasında üretileceği için %10+%10 gümrük vergisi bulunan Optiq, ABD menşeli Cadillac Lyriq’ten çok daha uygun ÖTV matrahına sahip olacağı için Türkiye’ye gelirse %10 ÖTV diliminde yer alabilecek.

CATL tarafından tedarik edilecek NMC batarya ile geleceği bilinen kompakt SUV, Cadillac’ın daha büyük boyutlardaki Lyriq modeliyle büyük benzerlik gösteriyor. Optiq ile birlikte Meksika’da üretilen Chevrolet Blazer EV ve Equinox EV de bu yıl Avrupa pazarı için lanse edilecek. Henüz Amerikan markaların Türkiye’ye ne zaman giriş yapacağı bilinmiyor. Ancak ABD ve Çin menşeli modellere kıyasla düşük gümrük vergili Meksika üretimi bu üçlünün ülkemizde boy gösterme ihtimali çok daha yüksek.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar