Togg

Togg, Trugo şarj istasyonlarında 81 ilde şarj edilebilecek

Trugo ile Shell yapacağı işbirlği ile 81 ilde 180 kW üzeri şarj cihazları ile tüm elektrikli araç kullanıcılarına 2023’ün ilk çeyreğinde hizmet vermeye başlayacak.

Gökhan Göl

29 Ekim 2022 16:32
Son Güncelleme: 29 Ekim 2022 20:43
2
togg-740

Trugo tarafından üretilen 600’den fazla yüksek performanslı Trugo şarj cihazı, Türkiye’nin 81 ilinde 400 Shell noktasında hizmet verecek.

Trugo ile Shell yapacağı işbirlği ile 81 ilde 180 kW üzeri şarj cihazları ile tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet vermeye başlayacak. Geçtiğimiz hafta Bilişim Vadisi’nde duyurulan anlaşmaya göre Türkiye genelinde 600’ün üzerinde noktada 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurmayı hedefleyen Trugo ile Shell 400 istasyon belirleyerek şarj cihazlarını kuracaklar. Trugo bu noktaların 320’sinden sorumlu olacak, 80’inde ise Shell & Turcas cihazları kuracak.

Karakaş stratejik ortaklıkla ile ilgili, “Bilindiği gibi 81 ilimizde 600’ün üzerinde noktada, toplam 2 bin soketi olan 1000 adet hızlı şarj (DC) cihazının kurulumunu yapacağımızı daha önce açıklamıştık. Trugo markamızla başlattığımız bu girişimimizi Türkiye çapında yaygın istasyon ağı bulunan Shell & Turcas iş birliğiyle güçlendiriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Şarj istasyonlarının kurulumu 2023’in ilk çeyreğinde tamamlanacak

Şarj istasyonlarının kurulacağı noktalar ile ilgili analizlerin tamamlandığını belirten Karakaş, şebeke ve altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ayrıca kurulumların ne zaman tamamlanacağına dair ise “İlk akıllı cihazımız C-SUV’un pazara çıkma tarihi olan 2023 yılının ilk çeyreğinden önce kurulumları tamamlayacağız. Tüm elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz ve sorunsuz bir deneyim yaşatmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Şarj noktalarının hızla artacağını ve yaygınlaşacağını belirten Karakaş, “Shell & Turcas iş birliğiyle oluşturacağımız 400 lokasyonun yanı sıra dinlenme tesisleri başta olmak üzere belirlediğimiz diğer 200’ü aşkın lokasyon için de çalışmalarımız sürüyor. Bu lokasyonlarda da farklı iş birlikleri yapmayı planlıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar