Toyota

Toyota’dan Hem Elektrikli Hem Otonom Taksi!

Elektrikli robotaksinin Seviye 4, yani tamamen sürücüsüz olarak dünyanın herhangi bir yerindeki güzergahta seyahat edebileceği belirtiliyor.

Bilal Akgunduz

5 Kasım 2023 22:15
Son Güncelleme: 6 Kasım 2023 00:14
2
Chtk3WVHKuGARtZwAESJ4H-sJ3A614

Japon otomobil üreticisi Toyota, bugün Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenen Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na ilk tamamen elektrikli robotaksisi ile katıldı.

🚗GAC Motor iş birliğiyle Çin’de de üretilen bZ4X baz alınarak geliştirilen araç, Toyota’nın 2020’de 400 milyon dolar yatırım açıkladığı Çinli otonom sürüş girişimi Pony-ai firmasına ait yazılım ve donanımı kullanıyor.

🟢Elektrikli robotaksinin Seviye 4, yani tamamen sürücüsüz olarak dünyanın herhangi bir yerindeki güzergahta seyahat edebileceği belirtiliyor. Pony-ai, halihazırda zaten Pekin ve Guangzhou şehirlerinde sürücüsüz taksi hizmeti veriyor.

🤝Ağustos 2023’te 140 milyon dolar sermaye ile ortaklık kuran Toyota, GAC Motor ve Pony-ai, birlikte robotaksilerin seri üretimini gerçekleştirmek ve otonom sürüş hizmetlerini genişletmek için çalışma yürüteceklerini açıklamıştı. Otonom bZ4X’in bu hedef doğrultusunda özelleştirilip piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar