Toyota

Toyota, Hidrojenli Otomobilden Vazgeçti!

Toyota’nın teknolojiden sorumlu üst düzey yöneticisi Hiroki Nakajima, hidrojen yakıt hücreli otomobildeki başarısızlığı kabul etti.

Bilal Akgunduz

30 Ekim 2023 08:17
Son Güncelleme: 30 Ekim 2023 09:18
2
P1-mirai-dpl-2021-detail-031-3

Toyota’nın teknolojiden sorumlu üst düzey yöneticisi Hiroki Nakajima, hidrojen yakıt hücreli otomobildeki başarısızlığı kabul edip şimdilik bu araçları üretmekten vazgeçtiklerini açıkladı.

🟢Tokyo Motor Show 2023’te Autocar’a konuşan Toyota CTO’su, başarısızlığı bir hidrojen dolum tesisi ağı oluşturmanın zorluğuna bağladı. Bu sebeple binek araç yerine hidrojenli ticarî araçlara yöneleceklerini paylaştı.

🔋Halihazırda geliştirmekte oldukları yeni nesil hidrojen yakıt hücresi ile verimliliği %20 artırıp maliyeti yarı yarıya azaltacaklarını belirten tecrübeli yönetici, elektrikli tır ve ağır vasıtalarda kullanılacak hücrenin binek araç versiyonu için de açık kapı bıraktı.

🟢Hiroki Nakajima, ayrıca katı hâl batarya çalışmalarına da değindi. 2027-28’de piyasaya sürülecek bataryanın, yüksek maliyeti nedeniyle ilk etapta sadece performans odaklı elektrikli araçlarda kullanılabileceğini belirtti.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar