Togg

Togg C-SUV ne zaman çıkacak? Togg’un fiyatı ne olacak?

Togg’un Gemlik Kampüsü’nün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg C-SUV modelinin ne zaman yollarda olacağı ve fiyatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Gökhan Göl

29 Ekim 2022 20:18
Son Güncelleme: 4 Kasım 2022 22:47
2
FgPzKv-XoAcU9Vl

Türkiye’nin yerli üretim otomobili Togg’un fabrikası “Togg Gemlik Kampüsü” 29 Ekim’de Gemlik’te düzenlenen törenle resmen açıldı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), Ocak 2019’da yerli otomobilin ilk prototiplerini görücüye çıkarmıştı. 18 Temmuz 2020’de inşasına başlanan fabrika ise 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanıp Temmuz 2022’de deneme üretimleri başlamıştı.

29 Ekim 2022 itibariyle ise Türkiye’nin yerli otomobili fabrikası resmen açıldı. “Togg Gemlik Kampüsü” olarak isimlendirilen fabrikanın açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk Togg C-SUV aracını banttan indirerek seri üretimi resmen başlatmış oldu.

Banttan inen ilk akıllı cihaz “Anadolu kırmızısı” araç oldu. CEO Gürcan Karakaş ile Cumhurbaşkanı Erdoğan akıllı cihazı banttan indirerek salona kadar sürdüler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg’un ne zaman çıkacağını açıkladı

togg seremoni

Togg’un Gemlik Kampüsü’nün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yerli otomobili Togg C-SUV’un 2023 Mart ayı sonunda yollarda olacağını açıkladı. Togg’un fiyatı ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı, Şubat ayında fiyatların netleşeceğini belirtti.

Gemlik Kampüsü tam kapasiteye ulaştığında yılda 175 bin araç üretilecek ve doğrudan 4,300 ve dolaylı olarak da 20,000 kişiye istihdam sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un Farasis Energy ile ortak olduğu Siro Temiz Enerji Çözümleri’nin lityum-iyon batarya fabrikasının temelinin yakın zamanda atılacağını belirtti. Batarya fabrikası 690 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak.

Togg C-SUV için ön siparişler Şubat 2023’te başlayacak

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg C-SUV için ön siparişlerin Şubat 2023 itibari ile alınmaya başlanacağını açıkladı. Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ilk ön siparişi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a blockchain teknolojisiyle hazırlanmış ön sipariş belgesini takdim etti.

Ayrıca Hisarcıklıoğlu, üretim bandından indirilen ilk “Anadolu” kırmızısı model ile “Pamukkale” beyazı modellerin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde sergilenmek üzere gönderileceğini açıkladı. Daha sonra araya giren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank aracın her renginden bir adet olmak üzere 6 modelin de birer örneğinin sözünü aldı.

Açılış töreninde ayrıca akıllı cihazların “aracısız” bir şekilde fiziksel ve dijital teslimat yoluyla alıcılara ulaştırılacağı açıklandı. Klasikleşmiş bayi sistemi yerine müşteriye doğrudan ulaşmayı hedefleyen firma bu şekilde memnuniyeti arttırmayı hedefliyor.

 

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar