Tesla

Tesla’nın Giga Shanghai Fabrikasında COVID-19 Nedeniyle Üretim Durduruldu

Tesla, COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle Şanghay’da ilan edilen karantina kapsamında Giga Shanghai’da üretimi dört günlüğüne durdurdu.

Yavuz Çakır

28 Mart 2022 21:48
Son Güncelleme: 10 Nisan 2022 13:53
2
tesla-giga-shanghai-1-million-model-3-model-y-target–scaled

Çin’in en büyük kenti Şanghay’da Omicron varyantı taşıyan COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle iki kısım halinde 5’er gün karantina uygulanmasına karar verildi. Şehrin karantina uygulanacak bölümünde yer alan Giga Shanghai’da da üretim durduruldu.

Bloomberg, ilgili kaynaklara dayandırdığı haberinde Tesla’nın COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle Şanghay’da ilan edilen karantina kapsamında Gigafactory Shanghai’da üretimi dört gün süreyle durdurduğunu bildirdi. Tesla’nın küresel operasyonlarının ve kârlılığının anahtarı konumunda olan Tesla Giga Shanghai, markanın Model 3 ve Model Y otomobillerini üretiyor.

Çin halihazırda COVID-19 vakalarında ciddi bir artış yaşarken ülkenin en büyük şehri olan Şanghay’da birçok vaka görülüyor. 26 milyonluk mega kentte geçtiğimiz pazar günü 3450’si asemptomatik olmak üzere 3.500 yeni vaka görüldü. Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre artan vakalar nedeniyle 28 Mart-1 Nisan’da Huangpu Nehri’nin doğu ve güney kısmında, şehrin ticaret ve finans merkezi Pudong ve çevresini de içine alan bölgede; 1-5 Nisan’da ise nehrin batı kısmındaki bölgelerde karantina uygulanacak.

16-18 Mart tarihleri arasında yine COVID-19 nedeniyle durdurulan üretimin ardından yılın ilk çeyreğinde ikinci kez üretimin durdurulmasının teslimatlarda gecikmelere sebep olacağı öngörülüyor. Tesla’nın hacim olarak en büyük fabrikası olan Giga Shanghai, Avrupa’ya önemli sayıda Model 3 ve Model Y ihraç etmekte. Fabrikanın günde yaklaşık 2 bin araç ürettiği göz önüne alındığında birkaç günlük duraklamanın bile Tesla’nın üretimini önemli ölçüde azaltacağı belirtiliyor.

Halihazırda yıllık 450.000 araç üretim kapasitesi ile Tesla’nın toplam üretiminde önemli bir yer tutan Giga Şanghay’ın kapasitesinin 1 milyona çıkarılması amacıyla şirket tarafından hazırlanan yatırım planı geçtiğimiz ay kamuoyuna yansımıştı.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar