Tesla

Tesla Yeni Fabrikasını Hindistan’a Açabilir

Reuters’ın haberine göre Modi yönetimiyle görüşen Tesla, bu fabrikayı sadece Hindistan pazarı değil diğer ülkelere ihracat için de Giga Shanghai’a alternatif olarak kullanmak istiyor.

Bilal Akgunduz

17 Mayıs 2023 20:31
Son Güncelleme: 17 Mayıs 2023 20:31
2
tesla-giga-nevada-2023-investment

Tesla, yeni elektrikli araç fabrikasını Hindistan’a kurabilir. Ülkedeki yüksek ithal araç vergileri nedeniyle daha önce pazara girme fikrinden geri adım atan firma, 2021’de Hindistan hükümetine vergilerin indirilmesine karşılık yatırım yapma sözü vermişti fakat anlaşmaya varılamamıştı.

Elektrikli araç devi, bu defa pazara ithal araçla girmekten vazgeçip doğrudan fabrika yatırımını hayata geçirmeyi planlıyor. Reuters’ın haberine göre Modi yönetimiyle görüşen Tesla, bu fabrikayı sadece Hindistan pazarı değil diğer ülkelere ihracat için de Giga Shanghai’a alternatif olarak kullanmak istiyor.

Tesla’ya dair bir diğer fabrika gelişmesi ise Giga Shanghai’daki kapasite artışı oldu. Yıllık motor üretimini 1,25 milyondan 1,75 milyona çıkarmak için başvuru yapan Tesla’nın Çin tesisi, geçen yıl burada 726 bin araç üretmişti. Bu yıl üretimin 1 milyonu aşması bekleniyor. Tesla ayrıca fabrika bünyesinde ar-ge amaçlı LFP kesecik hücre üretimi de gerçekleştireceğini resmen doğrulamış oldu.

LFP katotlu hücreleri sadece standart menzil modellerinde kullanan Tesla, bu ürünleri Çinli CATL ve BYD’den tedarik ediyor. Eğer ar-ge süreci başarılı olursa ilerleyen dönemde doğrudan Giga Shanghai bünyesinde üretilecek hücrelerin kullanılması mümkün olabilir.

Kesecik tarzı hücreler, enerji yoğunluğu açısından sağladığı avantaj sebebiyle Togg gibi birçok firma tarafından tercih ediliyor. Farasis, kesecik hücre üretiminde sektörün önde gelen isimleri arasında yer alıyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar