Ford

Tesla ve Ford’dan Şarj Altyapısı Konusunda Dev İş Birliği

2024 itibarıyla Ford Mustang Mach-E, E-Transit ve F-150 Lightning modellerinin yanında Tesla adaptörü de vereceğini söyleyen firma, tüm Supercharger’lara erişim imkanı elde etmiş olacak.

Bilal Akgunduz

26 Mayıs 2023 09:15
Son Güncelleme: 26 Mayıs 2023 09:21
2
ford-evs-to-feature-tesla-charging-ports

Tesla ve Ford’dan şarj altyapısı konusunda dev iş birliği! İki Amerikalı şirket, hem Supercharger istasyonları hem de şarj soketi standardı noktasında anlaşmaya vardı. 2025’ten itibaren tüm Ford elektrikli araçlarında Tesla’nın soketi yer alacak. Böylece Supercharger kullanırken adaptör ihtiyacı olmayacak. Ayrıca mevcut Ford sahipleri 2024’ün bahar aylarından itibaren tüm Supercharger’larda şarj hizmeti almaya başlayacak.

Tesla, geçtiğimiz yıl kendi geliştirdiği kompakt soket standardını NACS (North American Charging Standard) adıyla tüm sektörün kullanımına sunmuştu. İlk önce güneş panelli elektrikli araç girişimi Aptera’nın kabul ettiği standart şimdi de ABD’nin en büyük otomobil üreticilerinden birinin araçlarına geliyor.

2024 itibarıyla Ford Mustang Mach-E, E-Transit ve F-150 Lightning modellerinin yanında Tesla adaptörü de vereceğini söyleyen firma, tüm Supercharger’lara erişim imkanı elde etmiş olacak. Gelecek modellerde adaptöre gerek duyulmayacak. 2025 sonrası elektrikli Ford’ların hem CCS hem de Tesla soketle gelmesi bekleniyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar