Tesla

Tesla Türkiye operasyonlarına resmen başladı

Tesla Türkiye Genel Müdür Kemal Geçer oldu. Firmanın operasyonlardan sorumlu direktörlüğüne ise Emir Tunçyürek getirildi.

Bilal Akgunduz

24 Ocak 2022 14:13
Son Güncelleme: 24 Ocak 2022 14:13
2
tesla-turkiye-aile-poz-21

 

Tesla Türkiye, bugün itibarıyla operasyonlarına resmen başladığını açıkladı. Üç gün önce Lufthansa Türkiye’den ayrılan Kemal Geçer, Tesla Türkiye Genel Müdürü olarak atandı. Geçer’e bağlı ülke operasyonlarını yönetecek olan Emir Tunçyürek ise Tesla Türkiye Operasyon Direktörü ünvanıyla çalışmalarına başladı.

Şirket kurulumu altı yıl önce gerçekleşen Tesla Türkiye, 2017’de dönemin ABD Başkanı Trump tarafından Türkiye’yi de içine alan otomotiv sektörüne yönelik vergi tarifeleri nedeniyle Amerika menşeli araçlara getirilen ek gümrük vergisi nedeniyle resmen satışa başlayamamıştı. Bir süre önce şirket sermayesinin 50 milyon liraya çıkarılmasıyla yeniden hareketlilik yaşanan şirkette genel müdür ve ilk direktör ataması gerçekleşti. 2022 yılı içerisinde ilk Supercharger kurulumları ve resmi satışın başlayacağı tahmin ediliyor.

Teksas merkezli elektrikli otomobil devinin Türkiye operasyonları Tesla Hollanda’ya bağlı olarak yürütülecek. Tesla Türkiye’nin yönetimi, 2016’dan beri Alman havacılık şirketi Lufthansa’nın Türkiye ve Irak Genel Müdür görevini yürüten Kemal Geçer’e emanet. Geçer ile birlikte çalışacak ilk isim olan Emir Tunçyürek ise, Tesla’nın ülkemizdeki satış, servis ve ithalat olmak üzere neredeyse tüm faaliyetlerini üstlenecek. Şirketin Supercharger hızlı şarj istasyonlarının kurulumu ve ilk showroom açılışlarının bu yıl sona ermeden tamamlanması bekleniyor.

Giga Berlin fabrikası Tesla Türkiye satışlarını besleyecek

Tesla’nın Türkiye satışlarına başlama tarihi henüz net değil. Ancak ülke ofisinin resmen kurulmasıyla birlikte satışların da en yakın zamanda başlayacağı öngörülüyor. ABD’den gelen araçlardaki ek gümrük vergisi nedeniyle yıllardır Türkiye satışları ertelenen Tesla, Almanya’da seri üretime hazır hale gelen Giga Berlin fabrikasından ithal edeceği araçlarla ülkemizde resmen satış operasyonlarına başlayacak.

Giga Berlin’in ilk etapta Tesla Model Y üretimi gerçekleştireceği göz önünde bulundurulursa Türkiye’de resmen satılacak ilk Tesla’nın bu elektrikli SUV olacağını söylemek yanlış olmaz. Performans versiyonu 455 beygir gücünde olup yaklaşık 75 kWh kapasiteli bataryası ile 567 km yol katedebilen Model Y, Almanya’da 56.990 avro başlangıç fiyatına sahip. Türkiye’de %60 ÖTV diliminde yer alacak elektrikli araç, Avrupa fiyatı baz alınırsa ülkemizde 1,5 milyon lira bandında bir fiyatla satılacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar