Tesla

Tesla, Şanghay fabrikasında 38 saniyede bir Model Y üretiyor

Giga Shanghai’ın son drone videoları, her 38-44 saniyede bir Tesla Model Y üretildiğini ortaya koydu. Buna göre Giga Shanghai yıllık üretim kapasitesi 683,000 araç seviyesine ulaştı diyebiliriz.

Bilal Akgunduz

28 Aralık 2021 12:58
Son Güncelleme: 28 Aralık 2021 12:58
2
tesla-giga-shanghai—model-y-general-assembly-tesla-q4-2020-report

Tesla 2022’ye yaklaştığımız şu günlerde yine bir sene sonu üretim çılgınlığının içerisine girdi. Teksas merkezli elektrikli araç üreticisi, tüm tesislerinde üretim ve teslimat hızını maksimum seviyeye çıkarmaya çalışıyor. Fakat Çin’deki Giga Shanghai fabrikasının ulaştığı seviye görenleri hayrete düşürüyor. Fabrikanın son drone videoları, her 38-44 saniyede bir Tesla Model Y üretildiğini ortaya koydu. Buna göre Giga Shanghai yıllık üretim kapasitesi 683,000 araç seviyesine ulaştı diyebiliriz.

Giga Shanghai fabrikası Şubat 2021’de ilk kez Model Y üretmeye başladığında üretim hızının 2 dakikada bir Model Y olduğu açıklanmıştı. Son görüntüler gösteriyor ki, fabrikanın Model Y üretim hızı bir seneden kısa sürede üç katına çıkarılmış.

2021 başında saatte yalnızca 29 elektrikli SUV üretebildiği tahmin edilen Tesla’nın Çin fabrikası, bugün itibarıyla saatte 90’dan fazla Model Y’nin üretimini tamamlayıp banttan park alanına teslimatını gerçekleştirebiliyor. Gelecek yıl Giga Shanghai seri üretim kapasitesinin yıllık 1 milyon elektrikli otomobile ulaşacağı öngörülüyor.

Giga Berlin ve Giga Texas için üretim onayı bekleniyor

Tesla’nın dördüncü ve beşinci elektrikli araç üretim tesisleri tahminlerin aksine bu yıl seri üretime başlayamadı. Fakat Tesla, gelecek yılın başında hem Giga Berlin hem de Giga Texas‘ta kayda değer bir hızla seri üretime geçileceğinden emin. Austin, Teksas merkezli Gigafactory 5, muhtemelen 2022’nin ilk haftalarında seri üretime geçmiş olacak. Giga Berlin ise hâlâ Alman bürokrasisinin belgelerini onaylayarak seri üretime yeşil ışık yakmasını bekliyor. Berlin’den gelen görüntüler, fabrikada test üretiminin başladığını, birkaç Model Y’nin montajının tamamlanıp park alanına yerleştirildiğini gösteriyor. Seri üretim onayının Şubat 2022 gibi alınacağı tahmin ediliyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar