Tesla

Tesla ve Samsung’dan 4 Milyar Dolarlık Anlaşma

Koreli bir kaynağa dayandırılan habere göre Samsung, Tesla’nın tüm modellerinde kullanılacak kamera modüllerinin %80’ini tedarik edecek.

Yavuz Çakır

10 Haziran 2022 21:00
Son Güncelleme: 10 Haziran 2022 21:00
2
tesla-featured

Muadil şirketlerin aksine henüz kendi elektrikli arabasını üretmek için somut bir adım atmayan Güney Koreli elektronik devi Samsung, ürettiği kritik bileşenlerle elektrikli araç endüstrisinde önemli bir rol oynamakta. Tesla ile Samsung arasında varıldığı ileri sürülen 4 milyar dolarlık anlaşma da bu durumun son göstergelerinden.

Kore Ekonomi Günlüğü’nün (The Korea Economic Daily) haberine göre değeri 3.2 ila 4 milyar dolar arasında olması beklenen anlaşmayı rakipleri LG ve Primax Electronics’i geride bırakan Samsung elde etti. Haberde ayrıca bu anlaşmanın elektronik bileşen tedariği açısından bugüne kadar yapılan en büyük anlaşma olduğu belirtilirken Samsung’un da bu anlaşmayla Tesla’nın en büyük kamera modülü tedarikçisi olduğu kaydedildi.

Anlaşmaya göre Tesla tarafından kullanılacak kamera modüllerinin %80’ini Samsung, %20’sini ise LG tedarik edecek. Samsung tarafından tedarik edilen ürünler Cybertruck ve Semi de dahil olmak üzere Tesla’nın bütün modellerinde kullanılabilecek. 4.0 versiyon olarak gelecek olan yeni kamera modülleri bir önceki 3.0 versiyondan yaklaşık beş kat daha net görüntü sağlayan 5 milyon piksele sahip olacak. Bu modüller Tesla araçların otonom sürüş sensörleri, nöbetçi modu ve araç yol kamerası gibi özelliklerine olanak sağlayacak.

Otonom sürüş programları için radar ve lidar kullanan birçok üreticinin aksine Tesla’nın otonom sürüş programı (FSD) yapay sinir ağlarına yalnızca kameralarla görüntü sağlamakta. Tesla Autopilot’un son versiyonunda kullanılan ve 1.2 milyon piksel çözünürlüğe sahip olan kameralar düşünüldüğünde; 5 milyon piksel çözünürlüğe sahip olması beklenen yeni kameraların ciddi bir iyileştirme getirmesi bekleniyor.

Her iki şirketten de anlaşmaya dair resmi bir doğrulama gelmemiş olsa da kamera modüllerinin seri üretiminin Temmuz ayı itibarıyla başlaması öngörülüyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar