Tesla

Karantina Sonrası Gigafactory Şanghay’da Üretim Artıyor

Şanghay’daki pandemi koşulları ve hükümetin “sıfır vaka” politikası nedeniyle üretimi ciddi manada sekteye uğrayan Gigafactory Şanghay eski günlerine dönüyor. 24 Mayıs itibarıyla karantina öncesi seviyeye dönmesi beklenen günlük üretimin haftanın ilerleyen günlerinde bir önceki rekoru kırması da bekleniyor.

Yavuz Çakır

23 Mayıs 2022 19:20
Son Güncelleme: 23 Mayıs 2022 22:45
2
tesla-giga-shanghai-1-million-model-3-model-y-target–scaled

Mart ayı itibarıyla Şanghay’da artış gösteren COVID-19 vakaları ardından bulaşı sınırlamak amacıyla ciddi kısıtlamalar getirilmiş, şehirde bulunan diğer birçok tesis gibi Gigafactory Şanghay’da da üretim durmak zorunda kalmıştı. Birkaç başarısız girişimin ardından 19 Nisan’da üretim tekrar başlamış, karantinanın Tesla’ya faturası 22 günlük bir üretim kesintisi olmuştu.

Tesla salgın önlemleri kapsamında hareketliliği kısıtlamak amacıyla kapalı vardiya sistemine geçmiş ve yaklaşık 8.000 işçi tesiste yatıp kalkmaya başlamıştı. İlerleyen dönemde ülke genelindeki karantina şartları dolayısıyla tedarik anlamında da ciddi sıkıntılar yaşayan şirketin Giga Şanghay’daki üretimi günlük 200 araca kadar düşmüştü.

Reuters’in bugün yaptığı haberde tedarikçilerle yaşanan problemlerin büyük ölçüde sona erdiği ve salı günü itibarıyla günlük araç üretiminin karantina öncesi seviye olan 2.600’e yükseleceği belirtildi.

Salı günü üretimin iki katına çıkarılacağını belirten Reuters’in ifadesine göre pazartesi günü üretilen araç sayısının 1.000 civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu da haftalık üretimin 16.000 seviyelerinde gerçekleşeceği anlamına gelmekte. Bu sayı üzerinden yapılan projeksiyonlar, halihazırda salgın nedeniyle üretilemeyen yaklaşık 60.000 araca rağmen 2022 yılının sonunda Giga Şanghay’ın yeni üretim rekoru kıracağını gösteriyor. 2021 yılında 473.078 araç üreten Giga Şanghay, tüm dünyada üretilen Tesla araçların yarısından fazlasını üretmişti.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar