Tesla

Tesla Gigafactory Texas için 10 milyar dolardan fazla yatırım yapacak

Elon Musk, Twitter hesabından Gigafactory Texas fabrikası için tüm fazlarıyla birlikte 10 milyar dolardan fazla yatırım yapacaklarını, doğrudan 20 bin ve dolaylı olarak 100 binden fazla kişiye istihdam sağlayacağını açıkladı.

Bilal Akgunduz

17 Aralık 2021 15:34
Son Güncelleme: 17 Aralık 2021 15:34
2
Tesla-Gigafactory-Texas-december-2021-drone-shot

Tesla, bir süredir ABD’deki ikinci otomobil fabrikası için seri üretim hazırlıklarını sürdürüyor. Yakın zamanda şirket merkezini Fremont, Kaliforniya’dan Teksas’a taşıyan üretici, Gigafactory Texas çevresinde giderek operasyonlarını artırıyor. Elon Musk, Twitter hesabından fabrika için tüm fazlarıyla birlikte 10 milyar dolar yatırım yapacaklarını, doğrudan 20 bin ve dolaylı olarak 100 binden fazla kişiye istihdam sağlayacağını açıkladı.

Fabrikanın sene sonundan önce resmen Tesla Model Y seri üretimine başlaması bekleniyor. Halihazırda ilk faz için 1 milyar dolardan fazla harcama yapan elektrikli araç üreticisi, Elon Musk’ın açıklamasına göre tüm fazlarla birlikte yatırımını 10 milyar doların üzerine çıkarmış olacak. Tesisin sonraki üretim operasyonu meşhur elektrikli pickup Tesla Cybertruck için olacak.

Gigafactory Texas, seri üretimde tam kapasiteye ulaştığında Tesla’nın ABD’deki üretim hacmini ikiye katlamış olacak. Halihazırda Fremont’ta yılda 500 bin araç üreten Tesla, gelecek yıl sadece ABD üretimini 1 milyona çıkarabilir. Teksas’ta kapasitenin Cybertruck ve Tesla Semi’nin eklenmesiyle 500 binin de üstüne çıkması bekleniyor.

Yeni üretim tesisi, Tesla’nın teslimat problemini büyük oranda çözmüş olacak. Bugün itibarıyla herhangi bir yeni Tesla elektrikli araç almak isteyen müşteri, aracın kendisine teslim edilmesi için neredeyse bir yıl beklemek zorunda. En popüler Tesla olan Model Y’nin seri üretimini gerçekleştirecek olan Teksas fabrikası, Tesla’nın araç teslimatlarını ciddi şekilde hızlandıracak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar