Tesla

Tesla Giga Berlin Fabrikası için Son Resmi Onay Yolda

Alman kaynaklar, Giga Berlin fabrikası için nihai onayın önümüzdeki hafta sonundan önce geleceğini ve ilk teslimatların 22 veya 23 Mart’ta düzenlenecek resmî törenle yapılacağını bildirdi.

Gökhan Göl

28 Şubat 2022 14:24
Son Güncelleme: 28 Şubat 2022 14:24
2
tesla-giga-berlin-2022-21

Alman gazetesi Tagesspiegel’in haberine göre, geçtiğimiz salı günü Brandenburg Eyaleti Başbakanı Dietmar Woitke’nin “Tesla Görev Gücü” ekibi, Giga Berlin‘in nihai onayını görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantının yalnızca 20 dakika sürdüğü bildirilirken grubun yeni Tesla fabrikasının önünde kayda değer bir sorun olmadığında mutabık kaldığı belirtildi.

Elon Musk’ın da katılacağı büyük açılış töreni için hazırlıkların sürdüğünü belirten Tagesspiegel, şu anda 22 Mart olarak planlanan etkinlik tarihinin 23 Mart’a ertelenebileceğini ve Brandenburg polisinin bu tarihlere göre hazırlık yaptığını kaydetti. Etkinlikte Giga Berlin’de üretilen ilk 30 Model Y’nin de müşterilere teslim edilmesi bekleniyor.

Tesisin dünyanın en modern elektrikli araç fabrikalarından biri olmasının yanı sıra Almanya’daki en büyük endüstriyel ve enerji geçiş projesi olması hasebiyle Alman federal hükümetinin de törene katılacağı öngörülüyor. Giga Berlin’in lansmanı, Almanya’da ve tüm Avrupa’da otomotiv endüstrisinde büyük değişikliklerin başlangıcı olarak nitelendiriliyor.

Giga Berlin, ilk olarak Kasım 2019’da Tesla CEO’su Elon Musk tarafından duyurulmuştu. Kısa bir süre sonra 2020 yılında inşaata başlayan firma, Model Y üretimine Haziran 2021 gibi erken bir tarihte başlamayı hedeflerken karşılaşılan zorluklar bu duruma engel olmuştu. Proje; karmaşık bir onay süreci, çevreci grupların yoğun muhalefeti ve Tesla’nın komplekse bir pil tesisi eklemesiyle oluşan sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştı.

Tesla, Giga Berlin’in ilk aşamasında 20’den fazla erken onay kullandı ve riski kendisine ait olmak üzere fabrikayı inşa etti. Tüketicilere satılmasına izin verilmeyen ön üretim araçlarını bir süre önce üretmeye başlayan firma, resmi olarak izin verilen 2.000 adet üretim öncesi araçtan 1.000’den fazlasını üretmiş durumda.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar