Tesla

Tesla, Elektrikli Araçlar İçin Kablosuz Şarj Geliştirdiğini Açıkladı!

Tesla yetkilileri, Jay Leno ile yaptığı röportajda elektrikli araç kullanıcıları için kablosuz şarj platformu geliştirildiğini doğruladı.

Soner Erucar

19 Aralık 2023 19:59
Son Güncelleme: 19 Aralık 2023 23:12
2
1_b74512d1-959f-4a49-9773-f3b50fad0c7e

🟢Tesla’dan kablosuz şarj hamlesi!

⚡Tesla yetkilileri, Jay Leno ile yaptığı röportajda elektrikli araç sahipleri için endüktif şarj platformu geliştirildiğini doğruladı.

🔋Bu yılın başlarında firma yetkilileri, elektrikli araçların kablosuz şarj edilebilmesine yönelik platform geliştirilmesi amacıyla çalışmaların başladığını ima etmişti. Tesla’nın elektrikli araçlar için kablosuz şarj teknolojisi geliştirmeye çalışan Wiferion adlı bir Avrupalı şirketi satın alması ise bu ihtimali daha da kuvvetlendirmişti.

⚙️Her ne kadar Wiferion’un satın alınma süreci Temmuz ayı gibi tamamlansa da Tesla kısa süre sonra (mühendisleri kendisinde tutarak) şirketi sattı.

🟢Şimdiye kadarki gelişmeleri gizli tutmayı tercih eden Tesla yetkilileri, Cybertruck’ın Jay Leno tarafından yayınlanan video incelemesinde kablosuz şarj teknolojisine yönelik yapılan çalışmaları doğruladı. Şirketin Baş Tasarımcısı Franz von Holzhausen yaptığı açıklamalarda, “Kablosuz şarj üzerinde çalışıyoruz. Yani bu noktada araca bir şey takmanıza gerek yok. Garajınıza park ediyorsunuz, pedin üzerine geliyorsunuz ve aracınız şarj oluyor.” ifadelerini kullandı.

⚡Her ne kadar elektrikli araçlar için kablosuz şarj geliştirme faaliyetleri yeni olmasa da Tesla’nın bu yolda attığı adımların doğrulanması kullanıcılar için gelecekte daha büyük kolaylıkların habercisi olabilir gibi gözüküyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar