Tesla

Tesla Cybertruck’ın Steer-by-Wire Teknolojisi Ne Anlama Geliyor?

Tesla, 48V sisteme geçmesi sayesinde steer-by-wire için gerekli motorlara güç sağlayabildiğini vurguluyor.

Bilal Akgunduz

2 Aralık 2023 11:24
Son Güncelleme: 2 Aralık 2023 12:27
2
GANkoGXa8AAQzbk

📐Tesla Cybertruck’ın ‘steer-by-wire’ teknolojisi ne anlama geliyor?

⚡#Cybertruck ile direksiyon ve tekerler arasındaki mekanik bağlantıyı tamamen ortadan kaldıran #Tesla, ilk ‘steer-by-wire’ otomobilini piyasaya sürdü.

🟢48V düşük voltaj elektrik mimariye geçmesi sayesinde araçtaki ağır ve karmaşık direksiyon sistemi yerine tamamen elektronik direksiyon kullanan firma, önde iki ve arkada bir olmak üzere toplamda 5 beygir güce sahip üç motorla dört tekerden dönüş imkanı sunuyor.

🛻Steer-by-wire sayesinde düşük hızda 180 dereceden daha dar bir direksiyon açısıyla tam teker dönüşü yapabilen Cybertruck, yüksek hızda ise saniyeler içerisinde aracın direksiyon/teker dönüş oranını değiştirip hareketi kısıtlayabiliyor. Böylece daha güvenli, manevra kabiliyeti/doğruluğu yüksek, dönüş çapı dar bir sürüş performansı elde edilebiliyor.

⚡Tesla, 48V sisteme geçmesi sayesinde steer-by-wire için gerekli motorlara güç sağlayabildiğini vurguluyor. Ayrıca mekanik direksiyonun yerini birkaç küçük motor, kablo ve kontrolcüye bırakmasıyla kabinde daha geniş bir alan oluştuğu ve araç ağırlığının düştüğünü de ekliyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar