Tesla

Tesla Araçlara Apple CarPlay Yüklenebiliyor

Tesla araçlara Android işletim sistemi kuran yazılım ekibi, aynı zamanda Apple CarPlay desteği de sağlamayı başardı.

Bilal Akgunduz

9 Mayıs 2022 23:17
Son Güncelleme: 9 Mayıs 2022 23:17
2
tesla-apple-carplay-hack

Araç içi infotainment sistemlerde devrim yapan Tesla, mevzu Android Auto ve Apple CarPlay desteğine geldiğinde ise kesinlikle taviz vermiyor. Üst düzey oyunları oynatabilecek altyapıya sahip araçlardan Tesla Model S Plaid, AMD’nin Navi-23 GPU ve dört çekirdekli Ryzen işlemcisiyle geliyor. Buna rağmen ne Android ne de Apple’ın dijital araç platformları resmen desteklenmiyor.

Tesla’nın ‘akıllı otomobil’ dönüşümünde Apple ve Google’ı rakip bellemesi nedeniyle destek sunulmayan platformlar, bir grup yazılım geliştiricisini çözüm için harekete geçirmiş. “Tesla Android Project” adıyla geliştirme faaliyetleri yürüten ekip, yayınladıkları görüntülerde hem Android Auto hem de Apple CarPlay desteğini Tesla araçlar için erişilebilir hale getirdiklerini duyurdu.

Henüz alfa seviyesindeki projenin mevcut elektrikli araçlara uygulanabilmesi için bir Rasperry Pi 4, bir Pi 3 ve 4G LTE ile HDMI bağlantısı için ayrı bir kart bağlantısı gerekiyor. Gerekli bağlantılar sağlandıktan sonra Tesla’nın mevcut tarayıcısı üzerinden Android 12 işletim sistemini çalıştırmak, Android Auto ya da CarPlay bağlantısıyla telefon bağlantısı gerçekleştirmek mümkün hale geliyor.

Projenin geliştirme çalışmaları devam ederken Polonyalı proje lideri, ilerleyen dönemde Tesla araç sahipleri için tek Rasperry Pi 4 ile tüm fonksiyonların tak-çıkar şeklinde sağlanabileceği bir modifikasyon kiti sunmayı düşünüyor. Fakat saf Tesla deneyiminin sürüş güvenliğini tehlikeye atmadan Android Auto ya da Apple CarPlay’den çok daha fazlasını vaat ettiği göz önünde bulundurulursa bu çözümün pek fazla rağbet görmeyeceğini söyleyebiliriz. Yine de araç sahiplerine alternatifleri seçme imkanı sağlanması kullanıcı deneyimi açısından faydalı olacaktır.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar