Polestar

StoreDot | 10 Dakikada Şarj Olan Şasiye Entegre Çözüm

Katı hâl batarya girişiminden 10 dakikada şarj olan şasiye entegre çözüm!

Sadrettin Akpınar

18 Ocak 2024 13:32
Son Güncelleme: 18 Ocak 2024 13:53
2
IMG_5330

⚡#Volvo, VinFast ve BP gibi önemli yatırımcılara sahip katı hâl batarya girişimi #StoreDot, uzun ince hücrelerin doğrudan şasiye entegre edildiği batarya çözümünü tanıttı.

🟢Her ne kadar bir katı hâl batarya girişimi olsa da ilk geliştirdiği ürün silikon anotlu lityum iyon hücre olan firma, bu sene XFC adını verdiği çözümü kullanan ilk prototipin yollara çıkacağını söylüyor.

🚙Şasiye entegre batarya sayesinde enerji yoğunluğunu 320 Wh/kg seviyesinin üstüne çıkaran, bütünleşik soğutma sistemi ile daha verimli termal yönetim vaat eden girişimin 10 dakikada tam şarj hedefi bulunuyor. Daha önce bataryanın bu yüksek şarj performansını 1.000 döngüden sonra bile tam kapasite ile sürdürebildiği açıklanmıştı.

🔋StoreDot bataryalı otomobil geliştiren üreticiler arasında #Mercedes, Volvo, Polestar, VinFast ve elektrikli scooter devi Ola Electric bulunuyor. Polestar’ın ilk prototipini 2025’te üretmesi bekleniyor.

🔥Eğer yine bir gecikme olmazsa silikon anotlu bataryayı birkaç yıl sonra StoreDot’un katı hâl lityum-metal hücreleri takip edecek. Bu hücreler ile şarj süresi 5 dakikaya kadar düşecek…

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar