Leapmotor

Stellantis’ten Çinli Elektrikli Araç Üreticisine 1 Milyar Dolar Yatırım!

Leapmotor ve Stellantis, bu yatırım gerçekleşirse hem Avrupa hem de Çin’de iş birliğine gidecek.

Bilal Akgunduz

26 Ekim 2023 07:12
Son Güncelleme: 26 Ekim 2023 03:14
2
F9T5KukXkAA-huK

Stellantis, 1 milyar dolar yatırımla Çinli elektrikli araç üreticisi Leapmotor‘un ortağı oluyor!

💰Bloomberg’in haberine göre Stellantis, Leapmotor’un %20 hissesine karşılık olarak yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapacak.

🔋Daha önce elektrikli araç geliştirmek ve üretmek üzere ortaklık kuracakları konuşulan Leapmotor ve Stellantis, bu yatırım gerçekleşirse hem Avrupa hem de Çin’de iş birliğine gidecek.

🟢 Geçen hafta Çin’deki otomotiv faaliyetlerini tamamen Dongfeng Motor’a devredeceği duyurulan Stellantis, Çinli firmalar karşısında bu dev pazarda rekabet edememekten şikayet ediyordu.

🚗 Leapmotor, güvenlik kamera ve ekipmanları sektöründe faaliyet gösteren dünya devi Dahua’nın desteğiyle 2015’te kurulmuştu. Firma, Türkiye’de satılan T03 dışında elektrikli sedan C01 ve Avrupa homologasyonuna uygun elektrikli SUV C10 gibi hem aerodinamik tasarımı ve şasiye entegre bataryası hem de yüksek verimliliğe sahip elektronik mimarisiyle dikkat çeken araçlar üretip satıyor.

🟢 Çin’deki yüksek rekabet nedeniyle satış rakamları beklentilerin altında kalan Leapmotor’un yurtdışı açılımını hızlandırmak istediği biliniyordu. C10 ile doğrudan Avrupa pazarını hedef alan Zhejiang merkezli firma, Stellantis ortaklığı sayesinde satış ve pazarlama operasyonlarını daha geniş bir coğrafyaya ulaştırabilecek.

🟢Stellantis ise bu yatırım ile birlikte uygun fiyatlı Peugeot, Citroen, Opel, Jeep, Fiat marka elektrikli araçlar geliştirip hem Çin hem de Avrupa’da müşteriyle buluşturacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar