Tesla

South 8, -60 Derecede Çalışabilen Batarya Hücresini Tanıttı!

South 8 Technologies, -60 derece gibi aşırı düşük sıcaklıklarda çalışabildiği belirtilen Arctic LiGas 18650 batarya hücresini tanıttı.

Soner Erucar

17 Aralık 2023 08:54
Son Güncelleme: 17 Aralık 2023 12:07
2
Batteries-long_small

🟢Aşırı düşük soğuklarda çalışabilen yeni batarya hücreleri ufukta!

🔋İleri seviye lityum iyon piller için sıvılaştırılmış gaz elektroliti LiGas’i geliştiren South 8 Technologies, Gelişmiş Otomotiv Batarya Konferansı’nda (Advanced Automotive Battery Conference, AABC) yeni Arctic LiGas 18650 batarya hücresini tanıttı.

🟢Geleneksel toksik ve yanıcı elektrolitin yerine South 8’in sıvılaştırılmış gaz elektrolitini kullanan Arctic LiGas hücreleri, batarya alanındaki ihtiyaçlara yönelik “güvenli, çok yönlü ve yüksek performanslı çözüm” ifadeleriyle öne çıkıyor.

🔋Firma şu anda elektrikli araçlar, bataryayla çalışan endüstri ekipmanları ve savunma dahil olmak üzere çeşitli pazarlardaki seçili müşterilere Arctic LiGas hücreleri gönderiyor.

🟢Bu ayın başlarında şirkete katılan South 8 CEO’su Tom Stepien yaptığı açıklamalarda, “Arctic LiGas hücreleri, delindiğinde veya aşırı ısındığında zararsız bir şekilde dağılan toksik olmayan bir gaz karışımıyla termal kaçağı en aza indirerek ‘aşırı sıcaktan veya soğuktan’ kaynaklanan sorunları çözüyor.” ifadelerini kullandı. Arctic hücrelerin -60°C ile sektördeki en düşük çalışma sıcaklığına sahip olduğunu belirten Spien, bu gelişmenin müşterilerin yeni ortamlar ile uygulamalarda güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olacağına işaret ediyor.

🔋Yedi ülke ve bölgede 23 patenti bulunan şirketin yatırımcıları arasında; Anzu Partners, LG Technology Ventures, Shell Ventures, Foothill Ventures, Taiyo Nippon Sanso ve Lockheed Martin Ventures yer alıyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar