Sony

Sony elektrikli otomobil pazarına giriyor

Sony resmen elektrikli otomobil pazarına girme planı olduğunu açıkladı. Japon teknoloji devi aynı zamanda VISION-S 02 elektrikli SUV konseptini tanıttı.

Bilal Akgunduz

5 Ocak 2022 15:46
Son Güncelleme: 5 Ocak 2022 15:50
2
sony-vision-s-02-range-21

Sony resmen elektrikli otomobil pazarına gireceğini açıkladı! CES 2022 (Tüketici Elektroniği Fuarı) kapsamında bir basın etkinliği düzenleyen şirket, ‘Sony Mobility Inc.‘ adıyla bu bahar aylarında yeni bir firma kuracağını, bu firma üzerinden otonom sürüş ve sensör teknolojileri gibi akıllı araç sistemleri geliştireceğini, elektrikli otomobil pazarına girmek için fırsatları değerlendireceğini duyurdu.

CES 2022’de bir de elektrikli SUV konsepti Sony VISION-S 02 lanse edildi. Sony’nin en yeni sensör teknolojisiyle donatılan ve belirli bir seviyede otonom sürüşe olanak tanıyan araç, 2020’de tanıtılan VISION-S 01 elektrikli sedandan sonra Japon şirketin ikinci konsept otomobili oldu. Her iki araç da fuardaki Sony standında basın mensupları ve katılımcıların beğenisine sunulmuş durumda.

Çift elektrik motoruyla 544 beygir güç üretebilen VISION-S 02, dört çeker bir sürüş sistemi vaat ediyor. Yüksek beygir gücüne rağmen azamî hızı 180 km/s ile sınırlandırılan SUV tarzı otomobil, araç içi eğlencenin ön planda olduğu bir konsept olarak iç kısımda toplam 7 ekranla donatılmış. Bir ekranın dijital gösterge olarak kullanıldığı VISION-S 02, dört ekranı araç içi eğlence sistemiyle sürücü ve yolcuların kullanımına sunuyor. Arka koltuktaki her yolcu için de ayrı bir dokunmatik ekran bulunuyor.

Sony VISION-S 02 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Sony, ciddi bir şekilde elektrikli otomobil pazarına girmeyi düşünüyor. VISION-S 02 konsepti Japon teknoloji devinin satışa sunacağı ilk otomobillerden biri olacak. Kaynaklara göre bu yıl Sony Mobility şirketi kurulduktan sonra 2023’te ilk araçların satışa sunulması mümkün görünüyor. Fakat daha önce araç üretim tecrübesi olmayan Sony’nin seri üretim sürecinin üstesinden gelebilir mi birlikte göreceğiz.

CES 2020’deki VISION-S 01 (ilk tanıtılan Sony otomobili) lansmanından sonra defalarca kez otomotiv piyasasına girip girmeyeceği sorulan Sony, her defasında böyle bir planı olmadığını söylemişti. Ancak bugün her şey değişti ve Japon dev resmen sektöre giriş yapmak için faaliyet göstereceğini doğruladı. Henüz %100 kesin bir durum olmamakla birlikte Sony otomobili hayalinin gerçek olması için artık pek fazla engel kalmadı. Şirket, eğer üretirse araçlarında otonom sürüş ve uzmanı olduğu dijital içerik/oyun pazarındaki tecrübesiyle araç içi eğlenceyi ana satış avantajı olarak kullanmayı planlıyor.

Sony tarafından yayınlanan VISION-S 02 konsept videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar