Skywell

Skywell Türkiye’den Çekiliyor Mu?

Skywell Türkiye’den çekiliyor mu?

Sadrettin Akpınar

29 Ocak 2024 08:19
Son Güncelleme: 29 Ocak 2024 08:19
2
IMG_5393

⚡Çinli elektrikli araç üreticisi Skywell’in Türkiye’de satış operasyonlarına son verdiği yönündeki söylentileri distribütörü Ulu Motor’a sorduk.

🔋Skywell’in Türkiye’deki batarya paket üretim tesisini yakında devreye alacağı biliniyor. Ulu Motor CEO’su Mahmut Ulubaş, milyar #dolar seviyesinde bir yatırımla hayata geçirilecek elektrikli araç fabrikasında ise Türkiye için yatırım teşviği sürecinin devam ettiğini dile getirdi.

🟢 Ülkemizin otomotiv sanayisi için oldukça önemli bu yatırımlar, Türkiye’nin Skywell için en büyük ihracat pazarlarından birine dönüşmesiyle mümkün olmuştu. Bu sebeple firmanın 20 servis ve çağrı merkezi kurma şartlarını yerine getirmekten kaçınıp pazardan çekilmesi gibi bir karar alınmadığı belirtiliyor.

🚗 Gümrükte yaşanan sıkıntılar ve bayi kaynaklı teslimat problemleri olduğu konuşuluyor. Burada da Çin menşeli elektrikli araç firmalarına yönelik kendine ait 20 servis açma şartı ve bu şartı yerine getirmek için gerekli TSE standardı konusunda ilgili makamların başvuru kabul etmemesi işleri iyice zorlaştırıyor.

🔋Çin menşeli elektrikli araç ithalatında sürecin normalleşmesi 2024 ikinci çeyreğini bulacak gibi görünüyor.

🟢 Öte yandan Ulu Motor’un Skywell ile Avrupa’da yeni pazarlarda satış faaliyetlerine hazırlandığı ifade edildi.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar