Skywell

SK On Daha Ucuz LFP Batarya Üreteceğini Açıkladı!

Türkiye’ye batarya yatırımından vazgeçen SK On, daha ucuz elektrikli araçlar için LFP batarya üreteceğini açıkladı

Sadrettin Akpınar

15 Ocak 2024 11:14
Son Güncelleme: 15 Ocak 2024 11:14
2
IMG_5288

🔋Türkiye’ye #batarya yatırımından vazgeçen SK On, daha ucuz elektrikli araçlar için LFP batarya üreteceğini açıkladı!

🏭 Koç Holding #kchol ve Ford ile birlikte Türkiye’de kuracağı dev batarya fabrikasından vazgeçen SK On, mevcut NMC çözümlerinden daha uygun maliyetli LFP batarya üretimine hazırlanıyor.

✅NMC katotlu bataryalara kıyasla %20 maliyet avantajı sağlayan LFP batarya, çok daha uzun ömürlü olması, kobalt gibi tedarik problemi yaşatabilecek malzeme içermemesi ve delinse bile patlamaması gibi elektrikli araçlar için oldukça kritik özellikler barındırıyor.

⚡ Halihazırda otomobil üreticileri ile tedarik görüşmeleri yürüttüğünü söyleyen Güney Koreli SK On, 2026-27’de seri üretime geçmeyi planlıyor. Üretim için Avrupa veya Çin’deki bir tesise yatırım yapılması bekleniyor.

🟢ABD, Çin, Güney Kore ve Macaristan’da fabrikası bulunan SK On, Türkiye’de NMC hücre üretecekti. LFP bataryanın başta CATL, BYD olmak üzere Çinli firmalar tarafından cazip bir alternatif olarak piyasaya sunulması, Koreli üreticileri bu teknolojiye yatırıma itiyor. LG ve Samsung, daha önce 2026’da LFP üretimine başlayacaklarını açıklamıştı.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar