Land Rover

Range Rover Velar Elektrikliye Dönüşüyor

Bu sene Velar EV için yol testlerine başlayacağı tahmin edilen JLR, Range Rover’ın ilk tamamen elektrikli aracını 2025’te satışa sunacak.

Bilal Akgunduz

30 Mayıs 2023 09:41
Son Güncelleme: 30 Mayıs 2023 09:44
2
range_rover_velar_ev_front_three_quarter

Range Rover Velar elektrikliye dönüşüyor! Jaguar Land Rover, İngiltere’deki Halewood fabrikasını elektrikli araç üretimi için dönüştürürken üretim planında ilk sıraya elektrikli Range Rover Velar’ı aldı. Porsche Macan’a rakip olarak 2017’de piyasaya sürülen Velar, son yıllardaki düşük satış performansını tamamen elektrikli versiyonuyla kırmak istiyor.

İngiliz otomobil üreticisinin yeni EMA platformunda geliştirilen ikinci nesil Range Rover Velar, Autocar’ın haberine göre sadece elektrikli versiyonuyla piyasaya sürülecek. EMA platformunu kullanacak Discovery Sport ve Evoque modellerinde de ilk planlamadaki hibrit seçeneği bulunmayacak.

800V elektrik mimarisiyle 350 kW’a kadar ultra hızlı şarj desteği sunacak Range Rover Velar, firmanın iddiasına göre sınıfındaki en verimli elektrik motorları sayesinde 14-15,5 kWh/100 km enerji sarfiyatına sahip olacak.

Bu sene Velar EV için yol testlerine başlayacağı tahmin edilen JLR, Range Rover’ın ilk tamamen elektrikli aracını 2025’te satışa sunacak. Velar EV, Türkiye’ye gelirse elektrikli araçlardaki ÖTV avantajı sayesinde en ucuz Range Rover ünvanını alacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar