NIO

NIO’dan Akıllı Telefon Hamlesi

Daha önce elektrikli araç sahipleri için akıllı telefon üreteceğini açıklayan Çinli elektrikli araç üreticisi NIO, geçtiğimiz hafta “NIO Mobil Teknoloji” şirketini resmen kurdu.

Yavuz Çakır

7 Ağustos 2022 22:45
Son Güncelleme: 7 Ağustos 2022 23:18
2
NIO_

Çin’in elektrikli araç start-uplarından NIO, kayıtlı sermayesi 100 milyon dolar olan bir bağlı şirket kurdu. “NIO Mobil Teknoloji” adıyla kurulan şirket NIO marka araçlara sahip kullanıcılar için akıllı telefon geliştirecek. Hatırlanacağı üzere NIO CEO’su William Li geçtiğimiz haftalarda araç sahipleri için her yıl yenilenecek akıllı telefonlar geliştirmeyi amaçladıklarını açıklamıştı.

Firmanın merkezinin bulunduğu Şanghay’ın Anting bölgesinde kurulan bağlı şirketin üreteceği akıllı telefonlar NIO ekosisteminin bir parçası olacak. Aynı zamanda NIO marka elektrikli araçların işletim sistemiyle de uyumlu olması beklenen akıllı telefonlar ile daha entegre bir müşteri deneyiminin amaçlandığı belirtilmekte. Konu hakkında South China Morning Post’a açıklamada bulunan bir melek yatırımcı ise otomobil üreticisi olan NIO’nun Apple ve Xiaomi gibi yerleşik markalara karşı rekabet edebilecek akıllı telefonlar tasarlamasının ve üretmesinin zor olduğunu belirtiyor.

Şanghay merkezli elektrikli araç üreticisi NIO, XPeng ve Li Auto ile birlikte Çin’deki premium elektrikli araç pazarında dominant bir rol oynayan ABD’li Tesla’nın en iyi alternatifi olarak değerlendiriliyor. Öncelikle dünyanın en büyük elektrikli araç pazarı olan Çin’de, sonrasında ise küresel pazarda Tesla’ya rakip olmayı amaçlayan bu üç Çinli şirketin de otomobilleriyle bağlantı kurabilen teknolojilerin ve dijital ürünlerin gelişimine dair çalışmaları devam etmekte.

Özellikle NIO yüksek teknolojiliyi ürettiği araçlara entegre etmeye çalışmasıyla biliniyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl sedan model ET5’de artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) teknolojilerine sahip dijital bir kokpit tasarımı piyasaya sunulmuştu. Her ne kadar bu teknolojileri kullanan ilk elektrikli araç ET5 olmasa da bu modeldeki “Panocinema” özelliği dikkat çekiyor. Uzmanlar, büyük ekranların premium elektrikli araç segmentinde ayırt edici bir özellik olarak görüldüğü bu dönemde; sürükleyici bir iç mekân deneyimi yaratmayı hedefleyen Panocinema özelliğinin çığır açan bir gelişme olacağını belirtmekte.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar