Tesla

Nikola, hidrojen yakıtlı kamyonların teslimatına başlayacak!

Araçların ticari lansmanını 28 Eylül’de yapan Nikola Motor, yakın tarihlerde hidrojen yakıtlı kamyon teslimatlarına başlayacak.

Soner Erucar

5 Ekim 2023 21:07
Son Güncelleme: 5 Ekim 2023 22:15
2
Nikola Motors

Nikola Motor hidrojen yakıtlı kamyon üretiminde kayda değer yol katetti!

Hidrojen yakıt hücreli kamyonlarının ticari lansmanını 28 Eylül’de Coolidge-Arizona’daki üretim tesisinde kutlayan Nikola, ticari kamyon alanında ciddi adımlar atıyor.

Nikola CEO’su Steve Girsky, “Bugün bulunduğumuz nokta uzun bir yolculuğun doruk noktası, biz 2023 yılında hidrojen yakıt hücreli kamyonun satışa sunulacağını daima söyleyen bir şirket olduk ve bugün bunu gerçekleştiriyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. Şirketin bu senenin son çeyreğinde teslimatları ölçeklendirmeye odaklandığı aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

Bataryalı elektrikli araçlar da üreten Nikola’nın üretim tesisi, hem hidrojen yakıt hücreli hem de bataryalı elektrikli kamyonları üretebilen karma modelli bir üretim hattına sahip olmasıyla öne çıkıyor. Tesisin, üç vardiya ile yıllık yaklaşık 2400 kamyonluk üretim kapasitesine ulaşması bekleniyor. Ancak üretim programı yönetiminden sorumlu kıdemli yönetici Danielle Leksell, Nikola tesisinin şimdilik günde sadece bir adet hidrojen yakıtlı kamyon ürettiğini kaydetti.

Nikola’nın hidrojenli kamyonu 500 mil (804 km) menzile sahip olsa da araç platformu başkanı Christian Appel, aracın testleri sırasında 580 mil (933 km) menzil gördüklerini belirtti. Ayrıca Nikola yetkilileri, kargoyla tamamen yüklendiğinde sıfırdan 60 mil/saat (96 km/sa) hıza 28 saniyede çıkabilen aracın yüksek performansına işaret ediyor.

Şirket, ticari kamyonlarının emniyetli ve güvenilir olmasını sağlamak için çalıştığını kaydetti. Kamyonlarda uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarı sistemleri ve hava yastıklarına benzer şekilde çalışan çarpışma algılama sistemi gibi özellikler bulunuyor. Bir çarpışma durumunda sistem, hidrojenin kaçmasını önlemek için kamyonun valflerini anında kapatıyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar