Ford

New York Belediyesi Temizlik İçin 925 Elektrikli Araç Alıyor

New York Belediyesi, elektrikli çöp kamyonlarından sokak süpürme araçlarına kadar 925 elektrikli araç satın almak ve 315 yeni EV şarj cihazı kurmak için 10,1 milyon dolar harcayacağını duyurdu.

Ahmet Demir

7 Ocak 2023 23:10
Son Güncelleme: 9 Ocak 2023 09:29
2
Başlıksız

Elektrikli araçların kullanım alanı her geçen gün genişliyor. Bireysel kullanımda olduğu gibi kamusal alanda da hızla daha fazla elektrikli araç yer alıyor. Özellikle büyükşehirlerde hava ve gürültü kirliliği gibi nedenlerle elektrikli araçlar, fosil yakıtlı araçlara göre daha fazla tercih ediliyor. Bakım maliyetleri, otomasyon sistemleri ve enerji verimliliği de elektrikli araçların bir kaç adım daha öne çıkmasını sağlıyor. New York yönetimi de bu doğrultuda önemli bir adım atıyor.

ABD’de federal hükümet elektrikli araçlara dönüşüm için çeşitli teşvikler sağlıyor. New York Belediyesi de bu teşviklerden faydalanarak büyük çaplı bir filoyu bünyesine katıyor. New York Belediyesi, elektrikli çöp kamyonlarından sokak süpürme araçlarına kadar 925 elektrikli araç satın almak ve 315 yeni EV şarj cihazı kurmak için 10,1 milyon dolar harcayacağını duyurdu. ABD Ulaştırma Bakanlığı, New York Belediyesi’ne 10,1 milyon dolarlık federal hibe fonu sağlıyor. Fon, 382 Chevrolet Bolts, 360 Ford E-Transit minibüs ve 150 Ford F-150 E-Lightning kamyonet satın almak için kullanılacak.

New York

Yönetim ayrıca, New York Şehri Sanitasyon Departmanı (DSNY) için 25 adet plug-in hibrit sokak süpürme aracı ve toplam 496 pik beygir gücü üreten iki adet 130 kW motora sahip yedi adet Mack LR BEV çöp kamyonu satın alıyor. Başarılı bir pilot uygulamanın ardından DSNY’nin sahip olduğu ilk elektrikli çöp kamyonları bu araçlar olacak. Bu ilk elektrikli kamyonet ve minibüs siparişi, ajansı 2035 yılına kadar tamamen elektrikli bir hafif ve orta hizmet filosu hedefine yaklaştırıyor.

Federal fonlar ayrıca New York Şehri Şehir Çapında İdari Hizmetler Departmanı’nın (DCAS) tamamen elektrikli kamyonet ve kamyonetlere yaptığı ilk büyük yatırımı destekleyecek. Eylül 2022 itibariyle – planlanandan üç yıl önce – DCAS, şehir filosundaki 4.000 aracı elektrikliye geçirme hedefine ulaştı. Şu anda elektrikli filo, çoğu kolluk kuvvetleri için kullanılan 200’den fazla Ford Mustang Mach Es’ten yaklaşık 850 Chevy Bolts’a kadar çok çeşitli araç türleri ve kategorileri içeriyor.

New York Belediyesi Kendi Şarj Ağını da Kuruyor

DCAS ayrıca filo araçları için 1.300’den fazla şarj bağlantı noktasıyla New York Eyaletindeki en büyük EV şarj ağını işletiyor. DCAS, önümüzdeki 18 ay içinde 600 şarj bağlantı noktası daha kuracak. Bugün açıklanan bu fon, 315 ek şarj ünitesinin satın alınmasını da destekleyecek.

New York

ABD’de federal teşviklerle de beraber kamusal alanda elektrikli araçlar her gün biraz daha tercih ediliyor. Daha önce NYPD de Tesla Model 3 satın alarak devriye aracı olarak kullanmaya başlamıştı. Ülkemizde de özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerimizde özellikle çöp kamyonları gibi temizlik araçlarında elektrikli olanların tercih edilmesi hava ve gürültü kirliliğinin azaltılması konusunda büyük fayda sağlayacaktır.

 

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın.

www.linkedin.com/company/dolubatarya/
www.youtube.com/@dolubatarya
www.instagram.com/dolubatarya/
www.twitter.com/DoluBatarya

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar