Mercedes

Mercedes EQS SUV ve ilk elektrikli Maybach bu yıl geliyor

Autocar’ın iddiasına göre Mercedes bu yıl iki yeni elektrikli SUV piyasaya sürecek. EQS SUV ve EQE SUV adını taşıyacak araçlara sene sonunda bir de elektrikli Maybach eşlik edecek.

Bilal Akgunduz

5 Şubat 2022 10:33
Son Güncelleme: 5 Şubat 2022 10:33
2
96-mercedes-eqs-suv-maybach-concept

Mercedes-Benz, yakında ilk doğuştan elektrikli SUV araçlarını gün yüzüne çıkaracak. Autocar.co.uk tarafından yayımlanan habere göre, EVA platformunda geliştirilen EQS SUV ve EQE SUV bu yıl resmen satışa sunulacak.

Alman otomobil devinin araç portföyünde halihazırda üç elektrikli SUV model bulunuyor: EQCEQAEQB. Fakat hiçbiri doğuştan elektrikli olarak geliştirilmeyen bu araçlar, GL serisi içten yanmalı motora sahip muadillerinin dönüştürülmüş versiyonları olarak üretilip satılıyor. Bu nedenle yeterince verimli çalışmamaları en büyük sorun. Mercedes’in tamamen elektrikli araçlar için geliştirdiği EVA platformu ise bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor. İlk kez EQS ve EQE’nin kullandığı platform, EQS SUV ve EQE SUV’da da kullanılacak.

EQS’nin SUV versiyonu, iddiaya göre 108 kWh kapasiteli batarya, 523 beygir güç ve 854 Nm tork üretebilen çift motorla donatılacak. Dört çeker sürüş sistemine sahip olacak aracın iç kısmı sedan EQS’ten bile daha etkileyici olacak.

EQE SUV ise hem daha kısa bir şasi hem de daha düşük güç üreten bir sistemle müşterilerin karşısına çıkacak. 291 beygir güç ve 530 Nm torka sahip çift motor seçeneği dışında arkadan çekişli tek motor opsiyonu da bulunacak E serisi elektrikli SUV, 90,6 kWh bataryaya sahip olacak.

EQS SUV modelinin Avrupa fiyatı yaklaşık 110 bin avro civarında olacak. Daha ‘az lüks’ EQE SUV ise 90 bin avro seviyesinde bir fiyatla tüketicilerin karşısına çıkacak. Her iki büyük SUV modelinin de Çin’de tanıtılacağı öngörülüyor. EQS SUV’un nisanda Pekin, EQE SUV’un ise kasımda Guangzhou’da gün yüzüne çıkacağı tahmin ediliyor.

S-Class ve E-Class’ın ilk elektrikli SUV modelleri, Mercedes’in ABD’nin Alabama eyaletindeki fabrikasında seri üretime girecek. Fabrikada halihazırda benzinli/dizel GLS ve GLE’nin üretimi yapılıyor. Alman şirket, lüks SUV’ları sene sonu seri üretime girecek şekilde üretim planına almış bulunuyor.

Maybach markalı ilk elektrikli araç: Mercedes-Maybach EQS 600 SUV

EQS SUV ve EQE SUV’un hem normal versiyonları hem de performans odaklı AMG paket daha güçlü varyantları satışa çıkacak. Bunlara ek olarak firmanın ilk Maybach için de bu yıl resmen adım atacağı iddia ediliyor.

the Mercedes-Maybach EQS 600 SUV adını taşıması beklenen ultra lüks otomobil, 600 HP üstü güç üretebilecek ve Mercedes’in şimdiye kadarki en lüks kabin tasarımlarından birini bünyesinde barındıracak.

İlk elektrikli Maybach’ın konsept versiyonu geçen yıl eylül ayında IAA Munich 2021 fuarında lanse edilmişti. Seri üretim versiyonu da büyük ölçüde bu konsepte benzeyecek. Elektrikli Maybach Avrupa fiyatının 200 bin avro üstünde olacağı konuşuluyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar