Mercedes

Mercedes Elektrikli Van Üretiminde Vites Yükseltiyor

Mercedes-Benz Vans geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklamasıyla sınırlı sayıda Vito E-Cell’in üretim hattından çıktığı 2010 yılından bu yana 25.000 elektrikli hafif ticari araç üretildiğini açıkladı. Aynı açıklamada yeni modellerin ve yeni nesil versiyonların da yolda olduğu belirtildi.

Yavuz Çakır

11 Nisan 2022 13:37
Son Güncelleme: 11 Nisan 2022 13:45
2
Mercedes-Benz-eVans

Alman otomotiv devi Mercedes, halihazırda hafif ticari araç kategorisinde üç elektrikli model üretiyor. İlk olarak 2017 yılında piyasaya sürülen Mercedes-Benz eVito’nun orta boy minibüs ve yolcu Tourer olmak üzere iki versiyonu bulunurken; 2019 yılında piyasaya giren Mercedes-Benz eSprinter büyük van kategorisinde markanın elektrikli filosunu temsil ediyor. Son olarak 2020 yılında piyasaya sürülen EQV modeli ise yolcu minibüsü olarak üretilmekte.

İlerleyen dönemde daha küçük boyutlu yeni vanların da piyasaya sürüleceğini belirten Mercedes-Benz, Renault Kangoo Van E-TECH Electric ve Nissan Townstar modellerinin muadili olacak eCitan ve EQT modellerinin satışına 2022 yılı içerisinde başlayacak. İlk aşamada 5 koltuklu olarak üretilmesi planlanan EQT’nin 2023 yılından itibaren 7 koltuklu versiyonunun da üretilmesi planlanmakta.

Bu gelişmelerle birlikte firmanın tüm hafif ticari araçlarının elektrikli versiyonu da üretim bandına girmiş olacak. Alman otomobil devinin hedefi ise önümüzdeki on yılın sonunda “piyasa koşullarının izin verdiği her yerde” tamamen elektrikli modellere geçiş yapmak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar yöneticisi Mathias Geisen, şirketin uzun vadeli hedefinin elektrikli van alanında lider üretici olmak olduğunu belirtti. 2021 yılında Mercedes-Benz’in Avrupa’da orta ve büyük elektrikli hafif ticari araç üretiminde ilk sırada olduğunu hatırlatan Geisen, eCitan ve EQT modelleriyle firmanın tüm segmentlerde elektrikli hafif ticari araç sunacağını ve böylece ürün yelpazesinin tamamlanacağını vurguladı.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar