Mercedes

Mercedes-Benz, Seviye 3 Otonom Sürüş Teknolojisini Kullanıma Sunuyor!

Mercedes-Benz, ABD’de bu yılın son çeyreğinde seviye 3 otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürerek sektördeki iddiasını artırıyor.

Soner Erucar

2 Ekim 2023 12:16
Son Güncelleme: 2 Ekim 2023 13:17
2
mercedes benz seviye 3_2

Mercedes-Benz otonom sürüş teknolojisinde yeni adımlar atıyor!

Ünlü araba üreticisi, ABD’nin Kaliforniya ve Nevada bölgelerinde seviye 3 otonom sürüş teknolojisine yönelik “Drive Pilot” için onay aldı. Drive Pilot, Tesla’nın tam otomatik sürüş teknolojisinden önce Kaliforniya’da onay almıştı.

Mercedes-Benz, hizmeti önümüzdeki çeyrekte bu iki eyalette sınırlı sayıda tamamen elektrikli EQS sedanla başlatmayı planlıyor. Alman otomobil üreticisi, Drive Pilot hizmetini gelecek yıl gazla çalışan S-Serisi sedanları da kapsayacak şekilde genişletecek.

Yıllık abonelik hizmeti olarak satışa sunulacak olan Drive Pilot, ilk yıl için 2500 dolar tutarında bir ücrette olacak. Mercedes-Benz açıklamalarına göre Drive Pilot, “belirli koşullar” altında otomobilin sürüş fonksiyonlarının kontrolünü ele alıyor.

Seviye 3 ile Drive Pilot’un yol izleme işlemlerini gerçekleştirebilmesi ve sürücü kontrolünün talep edildiği durumlar haricinde çok az insan etkileşimi gerektirmesi bekleniyor. Sürücülere Drive Pilot’un direksiyonu kendilerine devretme talebine yanıt vermeleri için 10 saniye süre verilecek. Sürücünün 10 saniye içerisinde tepki vermemesi halinde ise araç acil durdurma gerçekleştirecek.

Otonom sürüş teknolojileri özellikle son zamanlarda birçok araç üreticisi firmanın yöneldiği bir teknoloji olarak önem arz ediyor. Büyük araç üreticilerinin bu yöndeki adımlarıyla sektördeki otonom sürüş teknolojisine olan yönelimin daha da artması beklenebilir.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar