Mercedes

Mercedes-Benz, 19 binden fazla EQC elektrikli SUV aracını geri çağırıyor

Alman şirket, son iki yılda altıncı kez Mercedes EQC elektrikli SUV aracı için geri çağırma duyurusunda bulundu.

Bilal Akgunduz

9 Kasım 2021 13:02
Son Güncelleme: 9 Kasım 2021 13:05
2
mercedes-eqc-luggage-capacity

Elektrikli araç dönüşümü, geleneksel otomobil üreticilerinin yegane kurtuluş yolu haline geldi. Tesla ve Çinli üreticilerin büyük başarısı, diğer firmalara elektrikli dönüşümünden başka çare bırakmadı. Fakat geçiş süreci eski isimler için epeyi problemli hale gelmeye başladı. Buna en büyük örnek ise Mercedes-Benz. Alman şirket, son iki yılda altıncı kez EQC elektrikli SUV aracı için geri çağırma duyurusunda bulundu.

Geri çağrının yayımlandığı car-recalls.eu sitesine göre, 11 Aralık 2019 ve 18 Mayıs 2020 tarihlerinde üretilen EQC araçlar bu sorundan etkileniyor. Araçların montajı sırasında elektrikli direksiyon kutusunun kablo tutucularında bir zarar meydana geldiği ve bu zarar nedeniyle direksiyon kutusunun içerisine su girebildiği belirtiliyor. Autocar.co.uk sitesinin tahminine göre, 19 binden fazla EQC model elektrikli SUV bu sorundan etkileniyor.

Mercedes, sorundan etkilenen araçların çalışırken direksiyon kutusu arızası nedeniyle elektrikli direksiyon desteğini kaybederek kaza yapabileceği veya parçanın içerisine giren sudan dolayı kısa devre oluşabileceği ve yangın riskini artırabileceğinden endişe ediyor. Bu nedenle etkilenen tüm EQC araç sahiplerinin en kısa süre içerisinde kendi Mercedes servislerinden randevu almaları tavsiye ediliyor.

Mercedes’e göre etkilenen araçların 3.073 tanesi Almanya’da bulunuyor. Zaten ABD’de satışa çıkmayan aracın etkilenen versiyonları ağırlıklı olarak Almanya, Fransa, Norveç ve Türkiye gibi Avrupa ülkelerinde yer alıyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar