HiPhi

Lüks Elektrikli SUV HiPhi Y Satışa Çıktı

Tamamen elektrikli HiPhi Y, Çin’de 369 bin yuan, yani yaklaşık 52 bin dolar fiyatla ön siparişe açıldı.

Bilal Akgunduz

25 Mayıs 2023 10:07
Son Güncelleme: 25 Mayıs 2023 10:21
2
2023-hiphi-y-performance-torque

Çin’in en popüler lüks araç markası HiPhi yeni elektrikli SUV’unu satışa sundu.

Geçen ay Auto Shanghai fuarında gövde gösterisi yapan Çinli otomobil üreticileri, vakit kaybetmeden birbiri ardına yeni modellerini satışa sunuyor. Avrupa açılımına hazırlanan HiPhi markası da bugün bu isimler arasına katıldı.

Tamamen elektrikli HiPhi Y, Çin’de 369 bin yuan, yani yaklaşık 52 bin dolar fiyatla ön siparişe açıldı. Markanın lüks SUV HiPhi X ve fütüristik tasarımlı sedan HiPhi Z’den sonra üçüncü aracı olan Y, temmuzda müşterilere teslim edilmeye başlayacak.

76,6 ve 115 kWh olmak üzere iki batarya seçeneği bulunan HiPhi Y, giriş seviyede 560 km menzil sunuyor. Tek motor büyük batarya versiyonu ise 810 km menzile kadar ulaşabiliyor. Aracın güç değeri tek motorda 247 kW, çift motorda 371 kW, yani 505 beygir güce ulaşıyor.

Martı kanat kapı tasarımını kendince yorumlayan HiPhi, henüz elektrikli SUV’un iç kısmıyla alakalı görsel paylaşmadı. 4,9 metrelik uzunluğuyla Çin’in en çok satan lüks elektrikli otomobili HiPhi X’ten biraz daha kısa dizayn edilen HiPhi Y, ilerleyen haftalarda tüm tasarım detaylarıyla gün yüzüne çıkmış olacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar