Lucid

Lucid Gravity SUV Kasım Ayında Tanıtılacak!

Lucid Motors, tamamen elektrikli otomobil ailesinin ikinci üyesi Lucid Gravity SUV’un 16 Kasım tarihinde tanıtılacağını açıkladı.

Soner Erucar

20 Ekim 2023 19:30
Son Güncelleme: 20 Ekim 2023 20:30
2
Lucid Motor_1

Lucid Motors, tamamen elektrik araç ailesini dikkat çekici şekilde büyütüyor!

Lucid Gravity, 16 Kasım 2023’te yapılacak olan LA Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak ve 2021’in sonlarından bu yana piyasada bulunan Lucid Air’in yanında yerini almış olacak.

Araçla ilgili paylaşılan görselde “Yer çekimi Temas Ediyor” yazısı ile beraber dış tasarımından bir kısım sunuluyor. Bu da yeni aracın Lucid Air modeli ile benzer bir yapıda olacağı izlenimini uyandırıyor. Tabi ki burada Lucid’in web sitesinde araçların bazı konsept görsellerinin zaten mevcut olduğunu belirtmek gerekiyor.

Önümüzdeki ay içerisinde kamuoyu SUV’un son halini görme fırsatı yakalayacak. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Lucid Gravity’nin üretiminin 2024’ün sonlarında başlayacağı ifade ediliyor.

Yeni model üretiminin önümüzdeki yıl sonuna kalması firmanın tek bir model ile satışlarına devam edeceğini gösteriyor. Firmanın satışları, 2023 çeyrek dönemleri içerisinde yaklaşık 1400-1500 adet ile stabil bir seyir takip etmişti denilebilir.

Tamamen elektrikli lüks SUV Lucid Gravity’nin rakipleri Mercedes-Benz EQS, BMW iX ve Rivian R1S gibi çeşitli iddialı modeller olacak. Lucid Air ile benzer platform ve bileşenler kullanacak olan Gravity, piyasadaki en uzun menzilli tamamen elektrikli SUV olacağa benziyor. Lucid Air’deki verilerden çıkarımla Gravity’nin tek şarjla 400 mil (yaklaşık 640 km) kat edebilmesi mümkün gözüküyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar