Kia

Kia EV2, 2026’da Piyasaya Sürülecek!

Ünlü araç üreticisi Kia’nın elektrikli araç ailesindeki yeni üyesi EV2’nin 25 bin sterlin fiyatla piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Soner Erucar

14 Ekim 2023 12:00
Son Güncelleme: 14 Ekim 2023 13:02
2
Kia EV2_1

Kia, elektrikli araç alanındaki rekabete yeni bir oyuncu ekliyor!

2026 yılında 25 bin sterlin (yaklaşık 30 bin dolar) fiyatla piyasaya sürülecek olan Kia EV2, şirketin ilk kez düzenlenen Güney Kore’deki elektrikli araç etkinliğinde teyit edilmiş oldu.

Kia’nın elektrikli araç günü etkinlikleri EV5, EV4 ve EV3 konseptlerinin üretimine odaklanırken firma beklendiği şekilde EV2 olarak adlandırılan daha da küçük bir elektrikli araç modelinin yolda olduğunu doğruladı. Kia CEO’su Ho Sung Song’a göre EV2, şirketin 2030 yılına kadar yılda 1,6 milyon araç satma yönündeki küresel hedefinin önemli bir parçası olacak.

Song, etkinlikte EV2 hakkında herhangi bir spesifik ayrıntı vermeyi reddetse de bunun Avrupa ve gelişmekte olan pazarlar için “çok önemli” bir araç olduğunu söyledi. Kia’nın CEO’su, EV2’nin firmanın en düşük fiyatlı elektrikli aracı olmasının beklendiğini ve araçların şirketin Slovakya’daki fabrikasında üretileceğini kaydetti.

Elektrikli araç üretimini Amerika Birleşik Devletleri’nde yerelleştirmeye çalışan Kia, gelecekteki tüm elektrikli araçlarının Kia EV6 ve EV9’un yanı sıra Hyundai Ioniq 5, Ioniq 6 ve Genesis GV60 gibi kardeş şirketlerin araçlarının da temelini oluşturan E-GMP platformu üzerine inşa edileceğini söyledi.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar