SERES

Katı Hâl Sodyum Bataryalı İlk Otomobil Geliyor!

LFP bataryalı daha ucuz bir versiyonu da satılacak Nammi 01’in batarya ve şarj performansını merakla bekliyor olacağız.

Bilal Akgunduz

10 Kasım 2023 13:53
Son Güncelleme: 10 Kasım 2023 14:55
2
006Wuj5vgy1hhw2fa7wkyj315d0nags4

⚡Çinli #Dongfeng Motor, hem sodyum iyon kimyaya sahip hem de katı elektrolitli ilk otomobil Nammi 01’i gelecek hafta satışa sunacak.

🤝Aslında lityum madenciliği-işleme sektöründe faaliyet gösteren Ganfeng Lithium ile birlikte 2018’den beri katı hâl batarya üzerine çalışma yürüten Dongfeng, seri üretim ilk modeli 17 Kasım’da başlayacak Guangzhou Otomobil Fuarı’yla eşzamanlı olarak piyasaya sürecek.

⚡Katı hâl sodyum iyon batarya ile hem batarya maliyetini makul seviyede tutmayı başaran hem de 8 dakikada 200 kilometre menzil sağlayacak bir şarj hızı elde eden firma, aracı yaklaşık 13 bin dolar bandında müşteriyle buluşturacak. Henüz teknik detaylar belli olmasa da bataryada tam katı hâl bir elektrolit yerine hibrit bir kimya tercih edildiği tahmin ediliyor.

🟢Bataryası dışında teker içi hub motor kullanmasıyla da dikkat çeken Dongfeng Nammi 01, muhtemelen İstanbul merkezli Bedeo bünyesinde faaliyet gösteren İngiliz girişim Protean Electric’in çözümüyle donatılacak.

🔋LFP bataryalı daha ucuz bir versiyonu da satılacak Nammi 01’in batarya ve şarj performansını merakla bekliyor olacağız. Guangzhou Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak yeni elektrikliler için bizi takip edin!

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar