Nissan

Katı Hâl Bataryalı Nissan GT-R Geliyor!

Bu yıl ilk katı hâl batarya üretim tesisini açmayı planlayan Nissan, yeni teknolojisini ilk önce 1.361 beygir gücünde elektrikli GT-R’da kullanacak.

Sadrettin Akpınar

7 Ocak 2024 11:33
Son Güncelleme: 7 Ocak 2024 11:33
2
1

💰Tamamen katı hâl bir batarya ile yüksek hızlı şarj, düşük soğutma ihtiyacı ve yüksek enerji yoğunluğuna ulaşmayı amaçlayan Japon şirket, maliyet hedefini 75 dolar/kWh olarak belirlese de ilk etapta bunun çok üstünde bir fiyat ortaya çıkacağı için ilk adımı GT-R projesiyle atmak istiyor.

🟢Autocar’a konuşan Nissan yöneticisi Giovanny Arroba, doğrudan GT-R’ın ismini vermese de geçen sene tanıttıkları Hyper Force EV konseptinin tamamen elektrikli yüksek performans bir süper otomobil olarak 2030’a kadar hayata geçirileceğini doğruladı.

🔋2023’te lityum-metal türünde ilk katı hâl batarya hücresini tasarladığını duyuran Nissan, bu teknolojiyi seri üretime ulaştırma yolunda aşması gereken birçok sorun olduğunun farkında. Batarya ömrünün şimdilik 200 şarj-deşarj döngüsüyle sınırlı kalması, maliyetin yüksek olması ve üretim ekipmanları konusunda geliştirme ihtiyacının sürmesi Nissan’ın katı hâl bataryayı ticarileşmesinin önündeki en büyük engeller.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar