Jeep

Jeep Wagoneer S, BMW iX’e rakip olarak geliyor!

Jeep, elektrikli araç konusundaki geleceğine liderlik edecek birinci sınıf elektrikli SUV Wagoneer S ile BMW iX’in karşısına çıkacak.

Soner Erucar

27 Eylül 2023 11:17
Son Güncelleme: 27 Eylül 2023 12:27
2
Jeep foto 2

Üst seviye elektrikli araç modellerinde rekabet kızışıyor!

Jeep, markanın elektrikli araç konusundaki geleceğine liderlik edecek 600 beygir gücündeki üst segment elektrikli SUV Wagoneer S ile BMW iX’in karşısına çıkacak.

Model ilk olarak 2024 yılında kendi ülkesinde piyasaya sürülecek ve İngiltere dahil olmak üzere hem soldan hem de sağdan direksiyonlu Avrupa pazarlarına sınırlı sayıda gönderilecek. Ağırlıklı olarak ABD’li alıcılar için üretilen ve Range Rover Sport’un elektrikli rakibi olarak da değerlendirilebilecek 5 metre uzunluğundaki premium SUV, ABD’de 2025 yılında piyasaya çıkacak.

Yaklaşık 616 kilometre menzille gelen Wagoneer S, Birleşik Krallık’ta halihazırda satışta olan Jeep Avenger ve 2025’te satışa sunulacak Jeep Recon’u da içeren yeni yedi araçlı Jeep serisinin zirvesinde bulunacak. Bu, CEO Christian Meunier’in markanın geleceğine bir bakış olarak tanımladığı dördüncü elektrikli aracı da içeriyor. Jeep, Avrupa pazarında tamamen elektrikli araç modellerine geçişi 2030 yılına kadar gerçekleştirmiş olacak.

Wagoneer S, ana şirket Stellantis’in yeni STLA Large mimarisi üzerinde yer alan ilk modellerden biri olarak yer alacak. Marka, serinin en üst modelinin bir dizi premium özellikle geleceğini vaat ediyor. Araç 600 beygir güce sahip olacak ve 0-96 km/saat hızlanmasını 3,5 saniyede tamamlayabilecek.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar