Jaguar

Jaguar-Land Rover ve NVIDIA’dan İş Birliği

Yapılan resmî açıklamaya göre Jaguar-Land Rover ve NVIDIA uzun yıllar sürecek bir iş birliğinin altına imza attı. İki dev arasındaki iş birliğinin temel hedefi ise yeni nesil otonom sürüş ve yapay zekâ hizmetleri geliştirmek.

Gökhan Göl

23 Şubat 2022 22:47
Son Güncelleme: 23 Şubat 2022 22:47
2
jaguar-land-rover-nvidia-otonom-21

Jaguar-Land Rover grubu otonom araç teknolojilerinde NVIDIA ile ortaklık kuracağını açıkladı. JLR tarafından yapılan açıklamada, 2025 yılından itibaren tüm yeni Jaguar ve Land Rover markalı araçların NVIDIA DRIVE platformu üzerinde geliştirileceği belirtildi. Platform, geniş çaplı bir aktif güvenlik ve sürüş destek sistemlerinin yanında otomatik sürüş ve park sistemleri de sunacak. Yapay zekâ özellikleri sayesinde de yolcu durumlarının takip edilmesi ve aracın çevresinin görselleştirmesi sağlanacak.

Siteden yapılan resmi duyuruda bir video ile sözlerine yer verilen JLR CEO’su Thierry Bollore, JLR’nin arzu edilen lüks araçlarını ve hizmetlerini dünyanın en seçici müşterilerine sağlayacağını belirterek iki firma arasındaki uzun süreli stratejik iş birliğinin firmayı dijital bir güç merkezi haline getireceğini ve gelecek yeni modellerin de potansiyelini daha ileriye taşıyacağını vurguladı.

Söz konusu sistem, DRIVE Orin merkezli AV bilgisayarları, DRIVE AV ve DRIVE IX yazılımlarının yanı sıra ağ sistemleri ve surround sensörleri içeren NVIDIA DRIVE Hyperion üzerine inşa edilecek. Jaguar-Land Rouver, DRIVE Orin bilgisayarını aracın beyni olarak nitelendirirken DRIVE Hyperion sistemini ise merkezi sinir sistemine benzetiyor.

NVIDIA’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni nesil araçların otomotiv endüstrisini en büyük ve en gelişmiş teknoloji endüstrilerinden biri yapacağını belirtti. Yazılım tabanlı programlanabilir araçların kullanım ömrü boyunca yeni yetenekler ve hizmetler sunacağını vurgulayan Huang, ulaşımın geleceğini yeniden tasavvur etmek ve en gelişmiş arabaları üretmek için Jaguar-Land Rover ile kurdukları ortaklıktan heyecan duyduklarını ifade etti.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar