Jaguar

Jaguar, Batarya Yangını Riski Nedeniyle Elektrikli Aracını Geri Çağırdı!

Sadece ABD’de şimdiye kadar sekiz I-Pace araca zarar veren sorunun Avrupa ve Türkiye’de geri çağırma seviyesinde bir önleme dönüşüp dönüşmeyeceği merak konusu.

Bilal Akgunduz

2 Haziran 2023 10:23
Son Güncelleme: 2 Haziran 2023 10:27
2
2023-jaguar-i-pace-specs

Batarya yangını riski nedeniyle Jaguar I-Pace geri çağrılıyor.

Son yıllarda birkaç kez batarya yangınlarıyla gündeme gelen Jaguar‘ın elektrikli SUV’u I-Pace, ABD’de resmen geri çağrılmaya başladı. Batarya paketlemesinde mi yoksa hücre arızası nedeniyle mi olduğu tespit edilemeyen problem, sadece ABD’de 6.400 civarında araç sürücüsünü etkiliyor.

2018-2023 çıkışlı elektrikli otomobiller, bataryada aşırı ısınma ve sonrasında yangına neden olabilecek sorun yüzünden servise bırakılmak zorunda. Jaguar ekipleri, bazı modellerde batarya enerji yönetim modülü yazılımının güncellenmesiyle sorunun aşıldığını belirtiyor. Ancak bir kısım müşterilerin araçlarında batarya modülü değişimi gerektiği belirtiliyor.

Sadece ABD’de şimdiye kadar sekiz I-Pace araca zarar veren sorunun Avrupa ve Türkiye’de geri çağırma seviyesinde bir önleme dönüşüp dönüşmeyeceği merak konusu. Geri çağrılan elektrikli otomobillerin sorun giderilene kadar kapalı ortamlara park edilmemesi şiddetle tavsiye ediliyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar