Toyota

Isuzu’dan Elektrikli Pickup Geliyor!

Japon otomobil üreticisi Isuzu, karbon nötr toplum oluşturma hedefi kapsamında yeni bir elektrikli pickup araç üretecek.

Soner Erucar

10 Ekim 2023 20:30
Son Güncelleme: 10 Ekim 2023 21:45
2
Isuzu_pickup_2

Japon araç markası Isuzu, elektrikli pickup araç modelinin üretimine başlıyor!

Isuzu’nun başkanı Shinsuke Minami, Tayland’daki bir açılış etkinliğinde yeni aracın üretimine yönelik haberleri doğruladı. Minami, “Isuzu, karbon nötr bir toplum oluşturmak için aktif olarak çaba gösteriyor ve geleceğe yönelik olarak Tayland’da bir elektrikli pickup araç üretmeyi planlıyor.” açıklamalarında bulundu. Elektrikli pickup ilk Avrupa’da tanıtılacak ve ardından pazar ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kademeli olarak piyasaya sürülecek.

Tayland, Isuzu’nun en büyük pickup araç pazarı olmasıyla öne çıkan bir ülke konumunda yer alıyor. Ancak sadece Tayland’la sınırlı kalmayan firma, popüler D-Max modeli ile aralarında Asya, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Orta Amerika ve Güney Amerika’nın da bulunduğu 100’den fazla ülke ve bölgede satış gerçekleştiriyor.

Birleşik Krallık pazarında Isuzu’ya rakip olacak tek bir aday var gözüküyor, Maxus T90. Söz konusu pickup araç 88,5 kWh batarya kapasitesi ve 330 km WLTP (Uluslararası Uyumlu Hale Getirilmiş Hafif Araç Test Prosedürü, yeni binek araçların resmi yakıt tasarrufu ve emisyon seviyelerini belirlemek için kullanılan yasal yöntem) menzili ile sunuluyor .

Ancak rekabet diğer pazarlarda daha çekişmeli gerçekleşeceğe benziyor. Isuzu, Tayland’da Geely’nin Radar R6 elektrikli pickupı da dahil olmak üzere birçok rakiple karşılaşacak. Radar R6, en yükseği 632 kilometreye kadar sürüş menzili sağlayan üç batarya seçeneği sunuyor. Çin pazarında R6, 178,800 RMB’den (24,500 ABD Doları) başlayan fiyatlarla pazar için oldukça uygun bir seçenek konumunda yer alıyor.

Yeni araçla ilgili hiçbir teknik özellik veya farklı bir ayrıntı paylaşılmasa da D-Max’in elektrikli versiyonu olarak çıkış yapması bekleniyor. Hatta tıpkı Maxus T90’da olduğu gibi Isuzu’nunda temel alınan modeldeki benzin motorunu çıkarıp yerine elektrik motoru ve bataryayı yerleştirmesi muhtemel gözüküyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar