Hyundai

Hyundai da Tesla gibi “Yekpare Şasi” Geliştiriyor!

Hyundai elektrikli araç üretimini arttırmak ve maliyeti düşürmek için Tesla’ya benzer olarak “Yekpare Baskı” geliştiriyor.

Soner Erucar

15 Eylül 2023 07:48
Son Güncelleme: 14 Eylül 2023 23:55
2
Hyundai Giga Press

Hyundai, elektrikli araç üretimini artırma ve maliyeti düşürme yolunda önemli adımlar atıyor! Güney Kore basınına göre otomobil devi, Tesla’ya benzer şekilde “yekpare şasi” sistemi geliştiriyor.

Güney Koreli Hyundai, Tesla’ya ait ‘Giga Casting’den ilham alan yeni bir elektrikli araç üretim yöntemini modelleme yolunda çalışmalar gerçekleştiriyor. Yeni yöntem ile maliyetin ciddi oranda azaltılması ve üretim hızının kayda değer şekilde artırılması hedefleniyor.

2020 yılında Fremont fabrikasında tanıtıldığından bu yana söz konusu yöntem Tesla’nın Çin ve Almanya’daki tesislerinde de uygulanmaya başladı. Model Y ve yeni Model 3’ün hem ön hem arka şasisi tek parça halinde üretiliyor. Bu sayede Tesla’nın bir aracı sıfırdan üretmek için yaklaşık 10 saat harcarken Volkswagen’in neredeyse üç misli daha fazla zamana ihtiyaç duyduğu tahmin ediliyor.

Hyundai, 2026 yılı için tasarlanan üretim planlamasıyla kendi döküm, işleme ve montaj tesisini geliştirmeye karar vermiş. Şirket ayrıca 21 Ağustos 2023 tarihinde ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne “hypercasting” ticari markası için başvuruda bulunmuştu. Tabi ki bu üretim tekniğini hayata geçirmek isteyen tek firma Hyundai değil. Aralarında Volkswagen ve Volvo gibi otomobil üreticilerinin yer aldığı çok sayıda marka benzer girişimlerin içerisinde yer alıyor.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar