Sony

Honda ve Sony Birlikte Elektrikli Otomobil Üretecek

2022 başında elektrikli otomobil pazarına gireceğini açıklayan Sony, bunu bir ortak ile gerçekleştirmek istediğini belirtmişti. Bugün o ortağın Honda olduğu resmen ilan edildi.

Bilal Akgunduz

4 Mart 2022 10:05
Son Güncelleme: 4 Mart 2022 10:12
2
sony-vision-s-02-design-21

Elektrikli otomobil sektörüne adımını atan Sony, bugün üretim ortağının Honda olacağını resmen açıkladı. 2022 yılı içerisinde kurulacak Honda-Sony ortak şirketi, yeni nesil elektrikli araçlar geliştirip üretecek.

Japonya’nın iki teknoloji devini bir araya getiren anlaşmaya göre, bu yıl kurulacak şirketin ilk elektrikli otomobili en geç 2025 yılında satışa sunulacak. Sony, aracın mobilite platformlarını, dijital servislerini, sensör ve kameralarını, infotainment sistemini ve iletişim altyapısını sağlayacak.

Anlaşmada yeni şirketin üretim ekipmanına sahip olmayacağı vurgulanıyor. Buna göre Sony’nin ilk elektrikli aracı Honda fabrikalarında üretilecek. Seri üretim ile alakalı faaliyetler, satış sonrası destek ve servis hizmetleri tamamen Honda tarafından gerçekleştirilecek.

Togg projesine benzer şekilde elektrikli araç sektörüne sıradan bir otomotiv şirketi gibi giriş yapmayacak olan Sony, geliştireceği mobilite servisleri platformuyla daha önce iki konsept modelde ortaya koyduğu ‘akıllı araç’ konseptini hayata geçirmeye çalışacak.

Honda-Sony markalı ilk araç Sony Vision-S 02 olabilir

İki ay önce CES 2022 kapsamında tanıtılan Vision-S 02, orta büyüklükte bir elektrikli SUV olarak Honda-Sony işbirliğinin ilk meyvesi olabilir. Halihazırda Honda’nın araç portföyü de SUV ağırlıklı ilerliyor ve Sony konseptini mevcut üretim kabiliyetleriyle hızla hayata geçirmesi olası görünüyor.

Vision-S 02 konsepti, 544 beygir güç üreten çift elektrik motoru ve 200 kW DC hızlı şarj desteğiyle geliyor. Heyecan verici tasarımıyla araç kabininde ise Sony’nin mobilite servislerinin güç vereceği çok sayıda ekran bulunacak.

İki Japon şirket arasındaki anlaşmaya göre üretim ve servisin Honda, mobilite ve akıllı araç teknolojileriyle alakalı donanım, yazılım, altyapı ise Sony tarafından sağlanacak. Sony’nin bu hususta Vision-S 01 ve Vision-S 02 konseptlerinde gün yüzüne çıkardığı yenilikçi infotainment sistemini de bu ortaklık kapsamında piyasaya süreceği tahmin ediliyor.

Elektrikli araç dönüşümünü geriden takip eden Honda, bu ortaklık sayesinde yüksek potansiyele sahip bir projeye dahil olacak. Sony ise kamera, sensör ve PlayStation ile elde ettiği tecrübeyi otomotiv sektörüne aktaracak. Ortaklık şimdiden teknolojiseverleri heyecanlandırsa da Honda-Sony’nin 2025’e kadar gerçekleştireceği yatırımlar, projenin başarılı olup olamayacağı konusunda en büyük belirleyici olacak.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar