Honda

Honda Prologue: Japon Otomotiv Devi İlk Elektrikli SUV Aracını Tanıttı

Honda, ilk tamamen elektrikli SUV otomobili olan Prologue’u tanıttı. Araç 2024 başında ABD başta olmak üzere birçok ülkede satışa çıkacak.

Bilal Akgunduz

6 Ekim 2022 22:34
Son Güncelleme: 7 Kasım 2022 00:54
2
2024-honda-prologue-specs

Honda, elektrikli otomobil dönüşümünde ayak sürten Japon firmalardan biri. İlk kez hatchback Honda e ile tamamen elektrikli araç denemesi yapan şirket, Çin’de birkaç elektrikliye dönüştürülmüş model dışında elektrifikasyon akımının dışında kalmıştı. Bunu değiştirmek için General Motors ortaklığıyla geliştirilen Honda Prologue geliyor.

Bugün ABD’de resmen tanıtılan tamamen elektrikli SUV, General Motors’un Ultium platformunda geliştiriliyor. 2024’ten önce satışa çıkmayacak olan aracın şimdiden iç ve dış tasarımına dair tüm detaylar paylaşılmış oldu.

Cadillac Lyriq ve Chevrolet Blazer EV ile aynı platformu paylaşan Prologue, Honda’nın Los Angeles’taki dizayn stüdyosunda tasarlanmış. CR-V’nin bir üstünde konumlanacak C segment SUV, 4.877 mm uzunluk, 1.989 mm genişlik ve 1.643 mm yüksekliğe sahip olacak.

honda prologue

Honda, 2030’a Kadar 30 Elektrikli Model Piyasaya Sürecek

Çift motorlu dört çeker güç grubuyla 500 beygir güce ulaşması beklenen Prologue, firmanın elektrifikasyon planının ilk adımını oluşturuyor. Nisan 2022’de yayımlanan plana göre, Japon otomotiv devi 40 milyar dolar yatırımla 2030’a kadar 30 tamamen elektrikli otomobil piyasaya sürecek.

Elektrikli araç dönüşümünü başlatmakta geciken firma, bunu küresel pazarda General Motors, Çin’de ise yerli üreticilerin teknolojisini kullanarak telafi etmeye çalışacak. Prologue ve onu takip edecek ikinci bir model, tamamen General Motors altyapısıyla geliştirilip piyasaya sürülecek.

Birkaç yıl içerisinde hazır olması beklenen Honda e:Architecture ise 2030’a kadar çok sayıda doğuştan elektrikli modele zemin hazırlayacak. Kendi elektrikli araç platformunu geliştirmenin yanı sıra katı hâl pillere de yatırım yapacağını duyuran Honda’nın yüklü ar-ge bütçesini finanse edebilmek için önümüzdeki birkaç senesi zorlu geçecek.

2024 Honda Prologue’un ilk tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Paylaş

Ne Düşünüyorsunuz?

avatar

Tüm Yorumlar

Loading...

En Çok Okunanlar